Logo de-bevelander.nl


In september zijn er volop mogelijkheden om sport op een laagdrempelige manier op te pakken, zoals hier bij de startersgroep hardlopen bij AV'56.  FOTO: Martijn Lavooij, AV'56
In september zijn er volop mogelijkheden om sport op een laagdrempelige manier op te pakken, zoals hier bij de startersgroep hardlopen bij AV'56. FOTO: Martijn Lavooij, AV'56 (Foto: FOTO: Martijn Lavooij, AV'56)

De vakantiekilootjes er snel weer af

September, voor de meesten van ons zit de vakantie er op. Even hebben we mogen relaxen, genieten van het leven. Vaak hoort daar lekker eten en drinken bij.

Thuis is de weegschaal minder blij met de souvenirs rond onze middel en op onze billen. Het blouseje voelt misschien net iets strakker aan, de broek iets krapper. Tijd om stappen te ondernemen. Goede voornemens in de zin van afvallen en nu toch echt eens te gaan sporten plakken we vaak aan een speciale datum vast. Nieuwjaar, een nieuw begin. Maar ook september is zo'n specifiek moment. Sportverenigingen weten dat en spelen er op in met speciale acties om mensen net dat extra zetje in de rug te geven.

Voornemens

"Wij zijn ons heel bewust van het feit dat mensen in september goede voornemens hebben. Samen met januari is het de tijd dat we de meeste behoefte om met sport te beginnen waarnemen. We hebben wel het gevoel dat de goede voornemens in september iets oprechter zijn dan in januari. Mensen hebben de teugels even laten vieren, ze zijn fris en uitgerust en hebben er weer zin in", vertelt Jos Traa, sales en marketingmanager bij Fit for Free. Als je nu bij Fit for Free in Middelburg inschrijft dan sport je tot november gratis en krijg je een rugzak cadeau, ook kun je het hele jaar door een dagpas aanvragen om een dagje gratis fitness te proberen. De gemeenten Middelburg en Vlissingen willen een kennismaking met sporten interessanter maken. Op de site www.walchereninbeweging.nl vind je een overzicht van sporten die je eens gratis kunt proberen. Het aanbod is breed, van aerobics tot zwemmen, maar het aantal gratis plaatsen is wel beperkt. Via de site kun je jezelf registreren voor een gratis les.

Zwemmen en tennissen

In Goes is het gratis zwemmen en tennissen voor kinderen tussen vijf en elf jaar. Tijdens het Tenniskids Feest van TOZ op zaterdag 9 september mogen kinderen onder begeleiding gratis tennissen, daarna gaan ze zwemmen in het Omnium. Ouders krijgen tijdens het zwemmen een rondleiding door het tropisch bos, www.tennisorganisatiezuidwest.nl voor informatie. September is ook het ideale moment om heel laagdrempelig te beginnen met hardlopen. Vanaf donderdag 7 september begint er weer een startersgroep hardlopen bij AV'56 onder deskundige begeleiding van Jos den Hollander: "Het is voor iedereen, ook al heb je totaal geen conditie. We beginnen erg langzaam, wandelen. Iedereen kan in zijn eigen tempo conditie opbouwen. Tijdens de lessen besteden we veel aandacht aan looptechnieken". Informatie: www.zeelandrunning.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox