Logo de-bevelander.nl

Brief aan een Zeeuw

Beste meneer Buys Ballot,


Ondanks dat u heus meer hebt gedaan, kennen we u toch ook als een grondlegger van het Internationale Meteorologisch Comité en een verbreider van de meteorologie in Nederland. Dus niks ten nadele van uw prestaties op het gebied van het Doppler-effect en de theoretische scheikunde, maar ik schrijf u om het over het weer te hebben.

(toch het populairste onderwerp voor een ansichtkaart, nietwaar? Ik zou een moord doen om eens een ansichtkaart te ontvangen met 'Gisteren was het toiletpapier op. De benzine is hier niet te betalen en de buurvrouw knort als ze lacht. Wel een mooi zwembad. Groetjes!').

Ik las afgelopen week een bericht over een terugblik op de zomer in Zeeland. Scheen nogal mee te vallen, aldus het onderzoek. Meer zonuren dan gemiddeld in Vlissingen, neerslag was er heftig maar in vlagen, en de temperatuur was boven gemiddeld ondanks dat alles. Al met al niet slecht, was de conclusie.

Ik voelde me even op mijn plek gezet – zeker omdat ik net nog had zitten klagen tegen iemand dat de zomer tot dusver nogal tegenviel. En toen, precies na die gedachte, schoot het me te binnen: hebben we niet gewoon nog drie weken zomer over, eigenlijk? Op de kalender? Niet dan?

Het meest deprimerende aan de zomer, vind ik daarom per direct dat we nu al terugblikken op de zomer! Want blijkbaar is ze al voorbij. En Gerard Cox zong het al, maar ik wist héus wel dat er een einde aan zou komen. Ik dacht gewoon wat later. En vooruit: met wat meer zon en minder regen.

Wat jij, Chris (en hoe is het zwembad)?

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox