Logo de-bevelander.nl


Van burgemeester René Verhulst en zijn vrouw Desiree Meulemans kan donderdag afscheid worden genomen. FOTO: LEON JANSSENS
Van burgemeester René Verhulst en zijn vrouw Desiree Meulemans kan donderdag afscheid worden genomen. FOTO: LEON JANSSENS (Foto: Leon Janssens)

'Ik hoop daar dezelfde burgemeester te zijn'

"Je vertrekt niet van een bedrijf, maar nu voor de eerste keer als burgemeester", zegt René Verhulst, nog even burgervader van de gemeente Goes, "Het is wel wat anders dan je kantoor opruimen en je boeltje pakken. Het heeft heel wat opschudding veroorzaakt in de hele gemeenschap.

GOES - Burgemeester René Verhulst (Kapelle 28-09-1960) maakte echt deel uit van de Goese gemeenschap. Hij vertrekt na bijna 7 jaar naar Ede. De Gelderse gemeente is drie keer zo groot als Goes, telt 115.000 inwoners en heeft een aanwas van 1.000 inwoners per jaar. Centrale ligging in het land en qua grootte de 24ste gemeente van Nederland. Veel bedrijvigheid is er, de meeste mensen wonen dicht bij hun werk en er zijn vier NS-stations. De Hoge Veluwe valt voor 90%, met het Kröller-Müller museum, onder de gemeente Ede. Er is een groot ROC en de Christelijke Hogeschool Ede. Ede is vergelijkbaar met Goes, een centrumplaats met dorpen erom heen

Verhulst: "Loop je in het centrum van Goes dan komen er mensen naar je toe en willen je nog een hand geven. Ze vragen ook wel eens "Heb je er spijt van?" Veel mensen zeggen dat ze mij gaan missen, maar ik heb het zelf gedaan en ik krijg reacties, hartverwarmende reacties. Ik kon mezelf zijn in de functie van burgemeester, ik speelde geen rol of zo. Nooit ben ik ergens tegen mijn zin naar toe geweest, ik heb het altijd graag gedaan. Zo ben ik overal bij diverse activiteiten geweest. Je komt onverwacht verschillende mensen tegen van bedrijfsopeningen tot diamanten huwelijken.

Als burgemeester is de eerste taak een goede voorzitter van het college en de gemeenteraad te zijn. Daarbij moet je de eigen portefeuille goed doen. Bovendien Goes meer op de kaart zetten en met Goes ook Zeeland. In het bestuur van de VNG en met lobby in Den Haag heb ik mij daar voor ingezet. Hier heeft de samenwerking op De Bevelanden gestalte gekregen, Sportpark het Schenge is op de schop gegaan. Ook de grote branden tijdens mijn periode zijn momenten die je nooit meer vergeet, net als de opening van het AZC met minister Ger Leers. Een minpunt is de onlangs ontdekte interne fraude."

Op het sportieve vlak waren René en Desiree vaak actief aanwezig, zeker wanneer dit het goede doel betrof, zoals bij Ride for the Roses en hardloopwedstrijden. . "In Ede ga ik alles weer opnieuw opbouwen met andere mensen in een andere omgeving. Het is groter dan Goes en ik zal er aan moeten wennen dat het wat afstandelijker is", aldus René Verhulst, "Ik hoop in Ede dezelfde burgemeester te kunnen zijn als hier in Goes."

Vrijdag 8 september wordt René Verhulst als burgemeester van Ede geïnstalleerd. Donderdagmiddag 7 september wordt in de Grote- of Maria Magdalenakerk in Goes in een bijzondere raadsvergadering afscheid van hem genomen. Vanaf 15.30-19.00 uur is er gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van burgemeester René Verhulst en zijn vrouw Desiree Meulemans.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox