Logo de-bevelander.nl


E-Njen is een heerlijk en verrassend openluchtspektakel met zang, dans en acrobatiek waarin wordt gezocht naar Cirkel, Schild en Gans
E-Njen is een heerlijk en verrassend openluchtspektakel met zang, dans en acrobatiek waarin wordt gezocht naar Cirkel, Schild en Gans (Foto: Gemeente Goes)
Gemeente Goes

Openluchtspektakel E-Njen van start

GOES - Een kleurrijk en enthousiast openluchtspektakel vol met zang, dans en muziek dat je van de ene naar de andere verrassende wending weet mee te slepen. Dat is E-Njen, het hoogtepunt van het Goese themajaar Azië.

De eerste voorbereidingen voor de grootschalige productie E-Njen begonnen in 2015. Ruim 200 vrijwilligers zijn al ruim een jaar aan het oefenen in hun rol als toneelspelers, zangers, dansers en acrobaten. Over twee weken is het eindelijk zover, de première is op woensdagavond 23 augustus. Aansluitend zijn er tot en met zondag 27 augustus nog zes voorstellingen.

E-Njen is door de Vlaamse Koen Schyvens speciaal voor het themajaar Goes-Azië geschreven. Schyvens is tevens de regisseur. Het verhaal is een Aziatisch sprookje dat speelt in het verzonnen keizerrijk Kerajaan Angsa. Keizer Lo Yang stuurt zes gezanten op een zoektocht naar de drie poesaka's (erfstukken) van het keizerrijk. De poesaka's; Cirkel, Schild en Gans, moeten op de eerste dag van Shensheng de E-Njen, of het heilige jaar van de Gans, terug in het keizerrijk zijn. De gezanten gaan onder bescherming van Aziatische draken in duo's op pad, wat resulteert in drie verschillende zoektochten die alle drie dwarsgezeten worden door de Kanselier en zijn handlanger.

Zeven voorstellingen

"Koen Schyvens schrijft op een geweldige manier spektakelstukken. De sfeer van het Aziatische continent proef je in de choreografie. In E-Njen wordt er veel gedanst en gezongen, het is een spektakel met een geweldige impact en veel onverwachte dingen", vertelt Cock van den Wijngaard, samen met Albert Boonman coördinator voor Goes-Azië. Fenna Frarenhorst ondersteunt de twee met haar kennis over Azië.

De zeven voorstellingen vinden plaats in de Hollandsche Hoeve. Per voorstelling is er ruimte voor 900 bezoekers die op een locatie de opening zien, dan opsplitsen in drie groepen en uiteindelijk weer samenkomen voor de eindvoorstelling. Het geheel duurt zo'n drie en half uur.

Meer info: goes-azie.nl.

1 reactie
Meer berichten