Logo de-bevelander.nl


Foto: PR Fruitteeltmuseum Kapelle

Fietstocht in Kapelle tussen de fruitbomen

KAPELLE - Fietsliefhebbers opgelet: het fruitteeltmuseum in Kapelle organiseert zaterdag 12 augustus een fietstocht. De route is 35 kilometer lang en gaat onder andere door Kloetinge.

Daar maken de deelnemers een tussenstop op het Marktveld bij het Koetshuis van de familie Lenshoek. Starten kan tussen 9.00 en 12.00 uur vanuit het fruitteeltmuseum in Kapelle. Tijdens de route zijn er tien stops. Onderweg valt veel te beleven. De route is zeer gevarieerd, zo fietsen we langs natuurgebied, water en natuurlijk de boomgaarden. Diverse bevriende fruittelers openen die dag hun bedrijf voor bezoekers en kunnen u enthousiast vertellen over het werk wat zij doen en de machines die zij daarvoor gebruiken. Natuurlijk is er ook aandacht voor de inwendige mens en is er op sommige punten een hapje en een drankje. Het fruitteeltmuseum zelf zal ook op een van de stops haar activiteiten door het jaar heen aan de fietsers laten zien. Daarnaast is er aandacht voor oude ambachten en diverse andere demonstraties.

Kosten 6 euro per persoon. Een gezin met twee kinderen betaalt 12 euro inclusief museumbezoek. Het museum is een ontdekkingsreis door de geschiedenis van fruit en fruitteelt. Luiken, kijkkasten, authentiek gereedschap en een werkende veilingklok maken het museum tot een beleving. In de museumtuin groeien 170 verschillende fruitbomen, hoofdzakelijk appel- en perenrassen.

Meer info: info@fruitteeltmuseum.nl of tel: 0113-344904.

Reageer als eerste
Meer berichten