Logo de-bevelander.nl


PeeRock in Colijnsplaat is veel meer dan Rock en Peeën.

Op zaterdag 29 juli is het weer gegarandeerd feest in de grote tent op de Oude Kade in het hart van het Noord-Bevelandse Colijnsplaat.

PeeRock ziet terug op 22 zeer geslaagde festivals. “Maar het kan altijd net nog beter!”, denkt de kersverse trekker en Colijnsplaatse campingbaas Jeroen Verburg. “Onze organisatie heeft een verjongingskuur gedaan. We willen nog meer dan goede rock met peeën. Dat nieuwe elan merk je meteen in de energie en het enthousiasme bij alle vrijwilligers.” Want de organisatie van PeeRock draait voor de 23ste editie zoals altijd geheel op vrijwilligers. “We kiezen bewust voor de menselijke maat”, zegt Verburg. “Daarom blijven we ook altijd lekker goedkoop.

Voor 15 euro kun je volop genieten vanaf 18.30 tot 01.00 uur. En tot 12 jaar betaal je maar 5 euro. We halen met de drankjes en hapjes ook niemand het vel over de oren. Het moet leuk blijven voor iedereen.”

Als het gaat om ambiance en sfeer heeft PeeRock een naam hoog te houden. Traditiegetrouw gaat het in de feesttent op een prachtige locatie aan de voet van de Oosterscheldedijk niet alleen om de muziek en de consumpties, maar zeker ook om de gezelligheid. Niet zelden zien bands met verbazing groepen festivalgangers die meer oog voor elkaar hebben dan voor de artiesten op de beide podia. Hoe hard en welluidend de muziek ook mag klinken, de echte PeeRockers kunnen zich nog altijd wel voor elkaar verstaanbaar maken. Of dat denken ze dan tenminste toch.

Met de nieuwe en jongere generatie trekkers gaat de Colijnsplaatse middenstand zich meer direct met PeeRock bemoeien. Naast campingdirecteur Verburg en watersportondernemer Ko de Koster speelt garagist Willem van Gilst een hoofdrol. “Ik houd me vooral bezig met de bekendheid van PeeRock naar buiten”, zegt Van Gilst. “En omdat ik een echte autoliefhebber ben, rijd ik nu met PeeRock in grote letters op een opvallend wagentje door ‘Peeland’ en wijde omstreken. Wie een originele selfie maakt op Facebook met deze PeeRock-mobiel erop, maakt kans op een van de vrijkaarten voor aanstaande zaterdag!”

Veel meer dan vroeger is PeeRock te vinden op de sociale media. “PeeRock was er in de jaren negentig best vroeg bij met het opzetten van het toen geavanceerde peerock.nl”, zegt Van Gilst, “maar je merkt tegenwoordig dat mensen daar niet meer gauw naartoe surfen. We brengen de nieuwtjes dus maar direct bij iedereen op de telefoon. En dat werkt.”

Oud-gediende René Tazelaar is de nieuwe programmeur van PeeRock. Wie de 23ste line-up bekijkt, ziet er toch ook de typische PeeRock-trekjes in terug. “Ik was als vrijwilliger altijd al betrokken bij het zoeken naar goeie bands”, aldus Tazelaar, “maar nu kon ik zelf het voortouw nemen. En ik ben trots op wat we dit jaar bieden.” Opvallend is het aandeel van jonge, veelbelovende groepen uit de regio als Djangus, The Silverfaces en de Zeeuwse Belofte van dit jaar The Brightt. Nieuw is het accent op internationale acts: een opzwepende Status Quo Tribute Band uit Vlaanderen en een echte bluegrassformatie, rechtstreeks van het Amerikaanse platteland.

Ook de 23ste PeeRock wordt weer gepresenteerd door PeeRocker van het eerste uur Johan Sturm. “Hij klaagt steeds dat hij te oud wordt”, zegt voorzitter Verburg, “maar wij vinden dat hij mag blijven. Hij is vanaf het begin het gezicht van PeeRock voor en achter de coulissen geweest. Hij heeft nu wel gevraagd of we een hellinkje willen aanleggen om met zijn rollator makkelijk op het podium te kunnen komen. Maar dat is zelfspot natuurlijk. Want hij is nog goed ter been en bij PeeRock doet iedereen mee, jong of oud. Dat is nou precies onze sfeer.”

Verburg is heel tevreden over de line-up: “gevarieerd, eigenwijs en in balans. Maar ik ben bijzonder blij dat de Zeeuws-Vlaamse Gino & The Bulldoze Band voor een tweede keer op het PeeRock-podium staan. Dat wordt weer een feestelijke afsluiter, dat durf ik garanderen!”

Reageer als eerste
Meer berichten