Logo de-bevelander.nl


Spelen en ravotten tijdens de kindervakantieweken

De zomervakantie is begonnen maar niemand hoeft zich te vervelen. Er worden tal van flitsende kindervakantieweken gehouden. Timmeren, schilderen, knutselen, spelletjes en sportieve activiteiten, tijdens de vakantieweken kunnen de kinderen helemaal los gaan.

Door: Carrie Frederiks

RILLAND - De kindervakantieweken zijn erg in trek en veel kinderen zien er dan ook reikhalzend naar uit. Het succes van de kindervakantieweken zit het hem erin dat het in de eigen wijk of dorp is. Ook dat de wat oudere kinderen er zelfstandig heen kunnen gaan is een pré. Bovendien is voor veel ouders zo'n kindervakantieweek een welkome onderbreking van de schoolvakantie. Sommige ouders houden er zelfs rekening mee als ze een vakantie boeken.

Je vervelen in de zomer? Geen sprake van! Zo'n kindervakantieweek betekent dagen lang bouwen, spelen, knutselen, sporten, gek doen en vooral heel veel lol. Van Herrie in de keuken tot Dolende ridders; iedere wijk of dorp heeft zijn eigen thema en activiteiten. Een echte voltreffer daarbij is en blijft de huttenbouw. De kinderen bouwen hun eigen onderkomen en In enkele dagen ontstaat er een kleurrijk huttendorp van oude pallets. Ook in de gemeente Reimerswaal zijn er tijdens de zomervakantie kindervakantieweken waarbij kinderen van 4 tot en met 12 jaar aan allerlei leuke activiteiten kunnen deelnemen.

In Rilland is er traditiegetrouw in de tweede week van de zomervakantie een kindervakantieweek. Dit jaar is het thema 'Expeditie Rilland'. Het decor in de tenten wordt aangepast op het thema en 'Expeditie Rilland' loopt als rode draad door alle activiteiten. De kindervakantieweek is van maandag 24 juli tot en met donderdag 27 juli van 9.30 tot 15.00 uur in het parkje bij de Vliedberg. Op woensdag is er een avondprogramma tot 22.00 uur. Meer informatie staat op de Facebook-pagina van Kindervakantieweek Rilland. Bij Kindervakantieweek Kruiningen heeft iedereen er veel zin in. Het thema van dit jaar is Stripfiguren. Voor kinderen van groep 5 tot en met 8 is er een avond- en nachtprogramma. Er is een dropping en er worden tenten opgezet voor een nachtje kamperen op het rommeldorp.

reageer als eerste
Meer berichten