Logo de-bevelander.nl

Nieuwe burgemeester Reimerswaal voorgedragen

Foto: PR REIMERSWAAL

REIMERSWAAL - De gemeenteraad van Reimerswaal heeft maandagavond 10 juli in buitengewone raadsvergadering bekendgemaakt mevrouw drs. J.S. (José) van Egmond voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van Reimerswaal. Mevrouw Van Egmond is op dit moment wethouder in de gemeente Pijnacker – Nootdorp. Zij volgt Piet Zoon op, die sinds 1 mei 2016 waarnemend burgemeester is.

Mevrouw Van Egmond (48) is lid van het CDA en was van 2006 tot 2010 lid van de gemeenteraad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp (+/- 50.000 inwoners). Sinds 2010 is zij wethouder in het college van burgemeester en wethouders van diezelfde gemeente. Zij is gehuwd en heeft drie kinderen.

Krachtig

De gemeenteraad van Reimerswaal omschrijft mevrouw Van Egmond als ervaren en krachtig bestuurder, die een hartelijke benadering weet te combineren met een doortastende en daadkrachtige aanpak. De gemeenteraad ziet in haar de burgemeester, die de profielschets beschrijft als een burgemeester voor alle inwoners, energiek en verbindend en een boegbeeld van de gemeente. Daarnaast is de raad ervan overtuigd dat zij als burgemeester de diversiteit in Reimerswaal recht zal doen en een verbinder kan zijn tussen de gemeenschappen onderling en tussen inwoners, bedrijfsleven en openbaar bestuur.
De gemeenteraad ziet uit naar de samenwerking met mevrouw Van Egmond

Vervolgprocedure

Op grond van deze aanbeveling zal de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht voorbereiden. Op basis van de voordracht volgt een Koninklijk Besluit. Vooralsnog is de installatie van mevrouw Van Egmond als burgemeester voorzien voor donderdag 21 september 2017.

Reageer als eerste
Meer berichten