Logo de-bevelander.nl


De Goese wethouder Loes Meeuwisse tijdens de presentatie met de leerlingen van groep 7a van de prinses Beatrixschool in gesprek. Foto: Leon Janssens.
De Goese wethouder Loes Meeuwisse tijdens de presentatie met de leerlingen van groep 7a van de prinses Beatrixschool in gesprek. Foto: Leon Janssens.

'Welke situaties in Goes zijn onveilig?'

GOES - Groep 7a van de Prinses Beatrix School uit Goes heeft de verkeersveiligheid van Goes onderzocht. De leerlingen hebben verkeerssituaties die zij gevaarlijk vinden in kaart gebracht en vervolgens gewerkt aan oplossingen om deze situaties veiliger te maken. Deze plannen presenteerden de leerlingen donderdag aan wethouder Loes Meeuwisse in de raadszaal van het Stadskantoor. Het initiatief voor dit project komt vanuit de school zelf. De school wilde de leerlingen hiermee dit jaar op een bijzondere manier voorbereiden op het verkeersexamen dat in mei heeft plaatsgevonden. Om de verkeersregels en afspraken goed onder de knie te krijgen heeft de leerkracht samen met de leerlingen gekeken naar hoe bepaalde situaties veiliger kunnen. Per tweetal of individueel hebben de 25 leerlingen van groep 7a een situatie uitgewerkt. Leerkracht Ilse de Koeijer: "Dit project is ruim vier weken geleden gestart met de insteek 'Welke situaties in Goes zijn onveilig?'. De situaties zijn bekeken en daar zijn tekeningen en werkstukken van gemaakt. Dat is goed gelukt. Dat wat de kinderen bedacht hebben is goed, zij geven ook aan wat er zou kunnen veranderen." De leerlingen gaven hun mening zoals Simone Schouwenaar over de kruising Buys Ballotstraat/Patijnweg. "Als je haast hebt staat het licht op rood en er zijn daar veel stoplichten. Staat het licht op groen en ben je net te laat dan moet je heel het rondje van stoplichten wachten voor je weer mag. Ik hoop dat dit straks beter gaat." De kinderen legden creativiteit aan de dag en bedachten allerlei oplossingen voor diverse verkeerssituaties. Aandacht werd geschonken aan de verkeerssituaties in de Beukenstraat, de oversteek van de 's-Gravenpolderseweg, de kruising Buys Ballotstraat / Lewestraat / Patijnweg met spoorwegovergang en het Marktplein in Kloetinge met de route richting sportveld. Deze oplossingen werden verwerkt in kleurrijke posters en interessante Powerpoint-presentaties. Tijdens de bijeenkomst legden alle groepjes kort uit wat ze willen veranderen. Voor veel kinderen is de Beukenstraat in Goes-Zuid een gevaarlijke route. Treffend voorbeeld was Anne Colijn, die daar werd aangereden door een auto die ging parkeren, en haar presentatie op krukken deed. Zij denkt aan een fietsstrook naast de parkeerplaatsen. Meerdere leerlingen onderschreven dat er veel te hard wordt gereden. Ook het oversteken van de 's-Gravenpolderseweg werd als gevaarlijk ervaren. Niet zozeer vanwege het autoverkeer, maar door andere fietsers. Komende vanaf het Rossinipad is het heel moeilijk om je tussen het al aanwezige fietsverkeer te voegen. Simone Schouwenaar: "Wij hebben deze situatie gekozen omdat wij hier dagelijks langs moeten en dat is soms best gevaarlijk. Wethouder Meeuwisse was aangenaam verrast: "De kinderen zijn heel enthousiast. Ze hebben ter plekke zelf alles bekeken en uitgewerkt. Dat is in de computer gezet. Ik vind dat jullie het goed gedaan hebben. De Beukenstraat verdient aandacht."

reageer als eerste
Meer berichten