Logo de-bevelander.nl


Foto: pr

Leerlingen van CBS De Bornput uit Oostdijk naar Den haag

REIMERSWAAL - Morgen, vrijdag 7 juli, vertrekken leerlingen uit groep 7/8 van CBS De Bornput uit Oostdijk voor één dag naar Den Haag.

Zij gaan daar onder andere een bezoekje brengen aan het Nationaal Archief, het Binnenhof en Madurodam. Dit doen zij onder begeleiding van de groepsleerkracht en beide jongerenwerkers van de gemeente. Ook burgemeester Piet Zoon zal ze in Den Haag een kort moment vergezellen.


De leerlingen uit alle groepen 8 uit de gemeente Reimerswaal mochten eerder dit schooljaar een gedicht, verslag of andere tekst schrijven met als thema gelijkheid. De onafhankelijke jury heeft alle inzendingen van de groep 8-leerlingen beoordeeld op originaliteit, toepasselijkheid bij het thema, vormgeving en inhoud van het gedicht of verslag. Uit alle inzendingen voor de wedstrijd, is die van Ingeborg van CBS de Bornput uiteindelijk als winnaar gekozen. Ingeborg heeft hiermee voor haar hele klas een reisje naar Den Haag gewonnen.

De Gemeente Reimerswaal had de wedstrijd in het leven geroepen om Artikel 1 van de Grondwet extra onder de aandacht te brengen bij de Reimerswaalse bevolking en in het bijzonder de jeugd. De Gemeente vindt de inhoud van Artikel 1 van de Grondwet erg belangrijk. Eerder dit schooljaar werd de wettekst bijvoorbeeld al in de centrale hal van het gemeentehuis opgehangen en via diverse media is extra aandacht besteed aan het wetsartikel.

Artikel 1 van de Grondwet luidt: 'Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.'

Reageer als eerste
Meer berichten