Logo de-bevelander.nl


Foto: www.ratebeer.com

Brouwerij Emelisse uit Goes behoort tot de beste brouwers in de wereld

Brouwerij Emelisse uit Goes behoort volgens het internationale bierproeversplatform RateBeer.com tot de 100 beste brouwerijen ter wereld. Op het platform geven ruim 400.000 speciaalbierliefhebbers hun waardering over ruim 22.500 brouwerijen.

Ratebeer.com bestaat sinds 2000 en is in de brouwerswereld een gerespecteerde graadmeter voor de waardering van bierproevers voor hun bieren. Het is een internationaal platform met haar basis in de Verenigde Staten. Het merendeel van de brouwers in zowel de top-10 als de top-100 komen dan ook uit dat land.
Er zijn maar twee Nederlandse brouwerijen in de top 100, Brouwerij Emelisse en Brouwerij de Molen, die zelfs in de top 10 te vinden is.

De naam Emelisse is een historische naam: het verwijst naar het verdronken dorp Emelisse in Noord-Beveland. Het merk groeide in 10 jaar uit van een lokaal bier naar een internationaal gewaardeerd speciaalbier. Brouwerij Emelisse is in oktober 2016 overgenomen door Slot Oostende. Emelisse was voor Brouwmeester Jens van Slot Oostende geen onbekende, hij is zijn brouwcarrière begonnen bij Emelisse.
De bieren van Slot Oostende en Emelisse worden gebrouwen in een Middeleeuws slot, wat in oude glorie is hersteld. Een restaurant, feestzaal, hotel en brouwerijcafé hebben hier hun plek gekregen. Gecombineerd met het assortiment van Emelisse is Slot Oostende een brouwerij met kennis, kwaliteit, ambitie en een sterke historie.

Reageer als eerste
Meer berichten