Logo de-bevelander.nl


Opening expo O kijk hier! in Colijn

COLIJNSPLAAT - De etalage-expo ‘O kijk, dat zijn die oude foto`s van hier!’ is deze zomer ook in Colijnsplaat. Hij wordt zaterdagochtend 8 juli om 11.00 officieel geopend door de burgemeester van Noord-Beveland, de heer Delhez. Dit gebeurt, in stijl in de open lucht, op de kop van de Voorstraat bij het Kerkpleintje. Iedereen is van harte welkom.

De expo ‘O kijk hier!’ is geïnitieerd om de schat die er is aan heel oude foto`s, van 100 jaar oud of meer, te tonen aan een breed publiek van bewoners en toeristen. Dit gebeurt op locatie, zodat je een bijzonder, echt kijkje krijgt in de geschiedenis. Omdat de foto`s daarvoor achter ramen en in etalages staan zijn ze bovendien 24/7 (dag en nacht) en vrij te bekijken is en komen mensen ze ook spontaan tegen.

De try-out vorig jaar is van allerlei kanten warm ontvangen, door bewoners en toeristen, en voor dit jaar is het project uitgenodigd voor een bijdrage in een bredere regio. Hij komt nu in enkele kernen op Schouwen-Duiveland en op Noord-Beveland en het idee is dat het hierna uitgroeit tot een steeds ruimere kralenketting met kernen. Dan is het leuk in eigen woon- of vakantieplaats en is het ook een leuke aanleiding om weer wat verderop een kijkje te nemen. Ook wordt er veel samengewerkt met andere events en de organisatoren Stichting Vlam en Jolien Hemmes zijn bereikbaar voor extra ideeën.

In Colijnsplaat loopt de expo deze zomer door de centrale Voorstraat, van de haven op de ene kop tot de kerk op de andere kop. Op de bijbehorende site www.Okijkhier.nl zijn alle locaties te vinden, ook die op Schouwen-Duiveland, en hierop komen steeds meer extra verhalen.

Meer berichten


Shopbox