Logo de-bevelander.nl


Camping 't Veerse Meer in Wolphaartsdijk gaat voor hoogwaardige verblijfsrecreatie. De uitbreiding telt ongeveer 250 nieuwe plaatsen. FOTO: LEON JANSSENS
Camping 't Veerse Meer in Wolphaartsdijk gaat voor hoogwaardige verblijfsrecreatie. De uitbreiding telt ongeveer 250 nieuwe plaatsen. FOTO: LEON JANSSENS (Foto: LEON JANSSENS)

Camping 't Veerse Meer gaat uitbreiden

WOLPHAARTSDIJK - Camping 't Veerse Meer aan de Veerweg in Wolphaartsdijk kan uitbreiden met ruim driehonderd plaatsen volgens het bestemmingsplan dat vorige week door burgemeester en wethouders van Goes is goedgekeurd.

Stan Jasperse, VVD-raadslid, is de eigenaar van Camping 't Veerse Meer in Wolphaartsdijk. Hij heeft in 2015 van de gemeente Goes een perceel landbouwgrond van ruim 7 hectare aan de Muidenweg gekocht. Dit perceel is gelegen aan de zuidzijde van de bestaande camping. De eigenaar van Camping 't Veerse Meer heeft het perceel gekocht ten behoeve van de uitbreiding van de bestaande camping, de gemeente heeft het perceel ook met dat doel verkocht. Op de bestaande camping zijn momenteel circa 400 standplaatsen aanwezig en zouden er, op twee lege terreinen op de camping, nog zo 'n 65 bijgeplaatst kunnen worden. Daarvoor is geen vergunning nodig. Het totale aantal eenheden op de bestaande camping kan daarmee dus op 465 uitkomen. De uitbreiding van de bestaande camping op het perceel zal naar verwachting bestaan uit ongeveer 250 nieuwe standplaatsen ten behoeve van hoogwaardige verblijfsrecreatie, met bijbehorende centrumvoorzieningen, wegen, paden, overige voorzieningen en landschappelijke inpassing. Het totale aantal eenheden dat na uitbreiding van de camping aanwezig kan zijn komt daarmee uit op zo'n 700.

Dit bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor zowel de bestaande camping als voor de uitbreiding van de camping. De uitbreiding op het aangekochte perceel zal naar verwachting bestaan uit ongeveer 250 nieuwe standplaatsen voor hoogwaardige verblijfsrecreatie met bijbehorende voorzieningen, wegen, paden en landschappelijke inpassing door middel van tien meter brede groenstroken. Goes grenst aan het Veerse Meer en de Oosterschelde en heeft een aantrekkelijk buitengebied met verschillende vormen van recreatie en een aantrekkelijke historische stadskern. De recreatieve, vaak watergebonden, functies zijn voornamelijk gelegen langs het Veerse Meer. Hier bevinden zich enkele bungalowparken, campings, dagstrandjes en duik- en surfspots. Verblijfsrecreatie is met name geconcentreerd aan de rand van het Veerse Meer bij Wolphaartsdijk. Hier liggen twee bungalowparken en een aantal campings. Buiten de concentratiezone Wolphaartsdijk bevinden zich campings bij Kattendijke, aan de Oosterschelde en bij Goes in het stadsrecreatiepark "De Hollandsche Hoeve". Verder zijn bij een aantal boerderijen mini-campings ingericht. Het buitengebied biedt ruimte voor uitbreiding van dergelijke kleinschalige verblijfsrecreatie. Camping 't Veerse Meer zal na de uitbreiding in totaal ruim zevenhonderd plaatsen hebben. Op het nieuwe gedeelte van de camping komen luxe, moderne recreatiewoningen (chalets) met een oppervlakte van maximaal 70 vierkante meter. Daarnaast komen er stacaravans. De uitbreiding helpt de camping aan een jaarrondbezetting.

Reageer als eerste
Meer berichten