Logo de-bevelander.nl


Ayca Grim uit Middelburg is bijna klaar met de kappersopleiding van Scalda in Goes. Ze loopt stage bij het bedrijf dat de styling doet voor Hollands Got Talent. Foto: Scalda
Ayca Grim uit Middelburg is bijna klaar met de kappersopleiding van Scalda in Goes. Ze loopt stage bij het bedrijf dat de styling doet voor Hollands Got Talent. Foto: Scalda (Foto: pr scalda)

Zeeuwse Hero beleeft droomstage

Ayca Grim uit Middelburg is bijna afgestudeerd aan de Kappersopleiding van Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging. Onlangs wist zij tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Beroepen 'Skills Heroes' een derde plaats te behalen in de Vakrichting Kapper. Dit leverde haar onder de titel Scalda Helden en Heroes op én een droomstage bij een bedrijf dat de styling doet voor grote shows als Hollands Got Talent en The Voice of Holland.

GOES - Het zal je maar gebeuren. Je hebt amper je diploma op zak en één van je grootste wensen gaat in vervulling. Het overkwam de 21-jarige Ayca Grim uit Middelburg. "Het is haast niet te bevatten," vertelt Ayca enthousiast. Wat begon als een soort van grap tijdens de Dag van de Helden en Heroes met dagvoorzitter Juvat Westendorp, onder andere bekend van Goede Tijden Slechte Tijden en So You Think You Can Dance, eindigde in een sollicitatiegesprek bij RTL.

"Aan het eind van het programma ben ik op Juvat afgestapt. Hij gaf mij de naam door van het bureau dat de styling van de grote liveshows voor RTL verzorgt. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ze via Facebook een berichtje gestuurd. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat ik er niets meer van zou horen. Maar ik kreeg reactie en na het doorsturen van mijn portfolio mocht ik op sollicitatiegesprek komen. Of het meegespeeld heb dat ik derde geworden ben bij het NK durf ik niet te zeggen, maar dat zou best kunnen."

Ayca is inmiddels twee keer in Den Haag geweest om mee te helpen tijdens de liveshows van Hollands Got Talent. "In eerste instantie mocht ik echt alleen ondersteunen. Ik moest spullen aangeven, dat soort dingen. Maar tijdens de finale mocht ik echt aan de slag om iemands haar te stylen. Daarnaast hebben ze mij gevraagd om backstage te blijven gedurende de show voor 'touch-ups' tijdens het programma. Ik denk dat dat wel een goed teken is!" zegt Ayca lachend.

Of ze er ook een baan aan overhoudt, is nog onduidelijk. Daarvoor is het nu nog te vroeg. "Eerst maar eens zien hoe dit gaat. Misschien mag ik mee naar de productie van The Voice of Holland.

reageer als eerste
Meer berichten