Logo de-bevelander.nl


De Anna Friso Camping werd in 1957 opgericht en begon over de dijk bij de Strandweg in de duinen. Foto: Anna Friso Camping Kamperland
De Anna Friso Camping werd in 1957 opgericht en begon over de dijk bij de Strandweg in de duinen. Foto: Anna Friso Camping Kamperland (Foto: Anna Friso Camping Kamperland)

Anna Friso Camping is zestig jaar

Zaterdag 17 juni was het groot feest op camping Anna Friso in Kamperland want het zestigjarig bestaan werd gevierd. Vaste campinggasten die al meer dan veertig of vijftig jaar of zelfs nog langer op de camping verblijven en er vakantie vierden, werden gehuldigd.

KAMPERLAND - Eigenaar Peter van Maurik: "Oprichter Mol had indertijd speciale speldjes laten maken van camping Anna Friso en daar vonden wij er een partij van. Die zijn zaterdag bij de huldiging opgespeld." Het was een heel gezelschap, dertien gasten en gezinnen die vijftig jaar of langer komen en negentien gezinnen die er veertig jaar de camping bezoeken.

Ambassadeurs

"Het zijn de ambassadeurs van ons bedrijf. Onze gasten komen hier thuis", zegt Peter. Camping Anna Friso werd opgericht in 1957 door Ko en Janna Mol vanuit hun agrarische onderneming. Peter van Maurik kwam 32 jaar geleden in het bedrijf. Hij was getrouwd met Marian Mol die ruim vijf jaar geleden is overleden. Zaterdag 10 juni trad hij, op zijn eigen strandje, in het huwelijk met Caroline, die ook op camping Anna Friso actief is.

"De eerste gasten waren Belgen die hier visten en informeerden voor overnachting. Dat mocht in de schuur in het hooi. Zo ontstond het idee voor een camping", vervolgt Peter, "Klein begonnen over de dijk in de duinen. Dat stuk liep later bij een storm onder water en toen zijn ze achter de dijk verder gegaan. Anno 2017 is het merendeel vaste plaatsen maar er is altijd ruimte voor toeristen. Het is een modern bedrijf, we hebben twee jaar geleden geïnvesteerd in glasvezel. Vroeger werd altijd gevraagd 'is er een zwembad', tegenwoordig 'heb je wifi?' Daar wordt veel gebruik van gemaakt. We hebben 200 plekken die allemaal van alle gemakken zijn voorzien water, elektriciteit en een eigen toilet, maar ook een groot modern toiletgebouw. Camping Anna Friso heeft een gezellig eetcafé De Strandhoek, voor de kinderen een animatieteam en zelfs een bloeiend verenigingsleven. Met onder meer ieder jaar diverse activiteiten voor een goed doel."

Reageer op dit nieuws 2
Meer berichten