Afscheid van burgemeester Jaap Gelok

Tijdens de buitengewone raadsbijeenkomst op vrijdag 21 april om 15.00 uur in de Stenge in Heinkenszand droeg burgemeester Jaap Gelok (rechts op de foto) zijn voorzittershamer en ambtsketting over aan loco-burgemeester Ad Schenk (links).

"Afscheid nemen van een burgemeester geeft een dubbel gevoel", sprak gemeenteraadslid Roel Boekholt (midden) voordat hij de hamer en ketting van de burgemeester overhandigde aan de tijdelijke burgemeester. Dat de burgemeester, of beter gezegd; ex-burgmeester, zich wat onthand voelde nadat hij de ketting had afgestaan, bleek wel toen hij zei: "Het voelt alsof ik al mijn kleren uitgedaan heb."

Op 15 juni wordt Gerben Dijksterhuis geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Borsele.

Gerben Dijksterhuis (12 september 1974) woont in Zeewolde en is wethouder in die gemeente namens de ChristenUnie. Sinds 2014 vertegenwoordigt hij ook het CDA in het college van B&W. De heer Dijksterhuis is lid van de ChristenUnie.

Als maatschappelijk betrokken inwoner werd Dijksterhuis al op jonge leeftijd politiek actief. Van 2002 tot 2010 was hij lid van de gemeenteraad van Zeewolde. Vanaf 2006 was hij fractievoorzitter. In 2010 is hij wethouder geworden met onder andere de portefeuilles Openbare Ruimte, Duurzaamheid, Economische zaken en Recreatie. Tevens is hij ook voorzitter van de Coöperatie Gastvrije Randmeren en lid van de commissie Milieu, Energie, Mobiliteit van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten). Voor zijn wethouderschap had hij diverse commerciële functies eerst in de Foodsector in Amsterdam en Zwolle, en later voor de Amfors Groep (sociale werkvoorziening) te Amersfoort.

Dijksterhuis is getrouwd met Arieke van den Brink en heeft drie kinderen; een dochter van 16, en twee zoons van 14 en 9 jaar. Zijn hobby's zijn voetbal, lezen en concertbezoek. Hij is lid van de Nederlands Gereformeerde kerk. Hij is van plan om zo snel mogelijk met zijn gezin in de gemeente te komen wonen.

Dijksterhuis is enthousiast: "Ik heb Borsele in deze korte tijd leren kennen als een veelzijdige en ambitieuze gemeente met een duidelijke visie op de toekomst. Ik wil daar graag, samen met de gemeenteraad en het college, de schouders onderzetten en zie er naar uit om uitgebreid kennis te gaan maken met inwoners, ondernemers en organisaties."
 

Rachel van Westen
Meer berichten