Anita berrevoets: "Welkom in 't Beest, het is voor iedereen. Een modern podium met goede, eigentijdse faciliteiten."
Anita berrevoets: "Welkom in 't Beest, het is voor iedereen. Een modern podium met goede, eigentijdse faciliteiten."

Vernieuwd Podium 't Beest heropent

GOES - " 't Beest is back", de kernachtige en alleszeggende slogan waarmee kenbaar wordt gemaakt dat Podium 't Beest weer opengaat. Na een jaar wachten is het volgende week donderdag zover en hoe. Met een volle programmering en twee gerenoveerde zalen is 't Beest weer de 'place to be' voor alle film- en concertliefhebber uit Goes en wijde omstreken.

Anita Berrevoets, directeur van Podium 't Beest: "Het is binnen een complete metamorfose geworden. We waren gesloten van 2 april 2016 en op 20 april 2017: 't Beest is back. Er is heel wat werk verzet in dat jaar, het gebouw is volledig gestript, muren zijn vervangen, en met nieuwe kleuren is er een frisse en lichte decoratie aangebracht. Met een team van drie dames hebben wij alles opnieuw bepaald, de kleuren en de inrichting. Het was hard nodig want het pand was wel heel erg gedateerd. De laatste verbouwing was in 1994. Ondertussen zijn er veel andere regeltjes gekomen waar je aan moer voldoen. Vooral voor veiligheid zoals na de grote brand in Volendam. Er is hier met veel mensen én heel veel vrijwilligers hard gewerkt en dat moet. Daar ben ik dankbaar voor want wij willen 20 april halen. Wethouder Loes Meeuwisse verricht de officiële opening en vanaf 19.30 is het Open Huis met muziek, film en een DJ. Vrijdag 21 april is het openingsconcert met Kraak & Smaak. Ik hoop zoveel mogelijk inwoners van Goes en omgeving te mogen begroeten. Podium 't Beest is namelijk allang niet meer 'dat jeugdhonk' wat het ooit was, maar een culturele hotspot voor een heel breed publiek. Welkom in Podium 't Beest, het is voor iedereen. Het is een modern podium met eigentijdse, goede faciliteiten. Er is een nieuwe toiletgroep mét een invalidentoilet en rolstoeltoegankelijk."" Al vanaf 1980 zit Podium 't Beest, dat begon als een jongerencentrum, aan de Beestenmarkt in Goes. Podium 't Beest was ook de bakermat van bekende namen als Misty Basement, Gorefest en Racoon. Met de grote verbouwing heeft de grote zaal een vast podium en een balkon gekregen plus een grote bar die heel de concertzaal kan bedienen. In de filmzaal is een muur verzet en deze heeft nu, met nieuwe stoelen, 79 plaatsen. In het Filmhuis draait een gevarieerd programma van films, boekverfilmingen en documentaires. Nu ook meer matinee voorstellingen voor volwassenen, niet alleen op woensdagmiddag maar tevens op vrijdagmiddag. Voor de jeugd komt er een Cinekids Festival in de herfstvakantie.

De komende tijd is er een volle programmering. Frank Harthoorn, programmeur van 't Beest: "Een jaar lang moesten we zoveel mooie programmering aan ons voorbij laten gaan, gelukkig mogen we straks weer los gaan. Vanaf half april start zowel de concert- als de filmprogrammering." Met de verbouwing van 't Beest ging ook een lang gekoesterde wens in vervulling: twee professionele oefenruimtes. De nieuwe ruimtes zijn een uitkomst; de twee studio's zijn goed geïsoleerd en hebben een aparte ingang. Vanaf eind april kunnen bands en artiesten en in het weekend gebruik maken van de studio's. Informatie voor de mogelijkheden en tarieven mail: hannah@tbeest.nl .

Informatie: www.tbeest.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden