Logo de-bevelander.nl
Sport

Middelburgs toptalent Brent de Ruiter gaat naar EK Bowling

GOES - Brent de Ruiter uit Middelburg werd door het bowlingvirus aangestoken door zijn ouders. Maar de 16-jarige Middelburger ontpopte zich tot een waar talent op de bowlingbaan en mag als jeugdspeler uitkomen in de Nederlandse selectie op de Europese Kampioenschappen die van 7 tot 16 april worden gehouden in Helsinki (Finland). Hierin zal Brent zowel in een team van 4, van 2 en ook individueel uitkomen.

Om zich goed voor te bereiden speelde Brent dit weekend in Bergen op Zoom een oefeninterland met het Oranje jeugdteam tegen België, dat ook naar het EK afreist. De jonge Middelburger was goed op dreef en scoorde de hoogste serie voor ons land. Op een Europees jeugdtoernooi, het weekend ervoor werd hij derde. Voor Jeugd Bowler van het Jaar - de titel die hij in 2016 behaalde - staat hij momenteel bovenaan. Opmerkelijk is dat Brent van nature een tweehandige bowler is die daardoor de bal met een kortere zwaai meer omwentelingen laat maken. Een stijl die men tegenwoordig steeds meer ziet in de bowlingsport. De HAVO-4 leerling neemt zijn sport serieus en steekt er veel tijd in om het hoogste doel te bereiken. Hij traint in De Kruitmolen in Middelburg waar hij dankzij eigenaar Rens Vader gebruik mag maken van de baan voor zijn training. Hij is daar bijna dagelijks te vinden.

Brent: "Vroeger wilde ik voetballen, maar uiteindelijk vond ik bowlen leuker! Gelukkig zit ik op een school (Scheldemond College) die mij faciliteiten geeft als toptalentschool om mijn studie te kunnen combineren met mijn sport. Dat betekent dat roosters en examens zo nodig kunnen worden aangepast om optimaal in de sport te kunnen presteren."

Met wellicht uiteindelijk als doel om op het hoogste wereldniveau te kunnen bowlen. Bijvoorbeeld in Amerika. Brents' moeder, die zelf ook nog regelmatig op de bowlingbaan is te vinden, begeleidt haar zoon, want ondanks dat Brent kind aan huis is in De Kruitmolen moet er regelmatig worden gereisd.

"Stedenontmoeting in Nieuwegein, volgende week weer in Haarlem, trainingen en toernooien in het hele land, daar gaan veel reistijd en benzinekosten inzitten", aldus de moeder van Brent. "Om die reiskosten te beperken zouden we best een sponsor kunnen gebruiken."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox