Foto:

Gemeente Kapelle start hondenpoepactie

De gemeente Kapelle start een actie tegen hondenpoep. Hondenpoep is nog steeds een grote ergernis van inwoners in de gemeente Kapelle. Daarom start de gemeente vanaf maandag 31 mei met het uitdelen van poepzakjes inclusief houder aan hondenbezitters. 

Met deze actie wil de gemeente Kapelle hondenbezitters stimuleren om hondenpoep op te ruimen. En uiteindelijk zo de overlast hiervan te verminderen. De actie is opgezet in samenwerking met Robin Valentijn (‘de bakfietsman’), de BOA en de wijkagenten. Zij spreken regelmatig inwoners die overlast van hondenpoep ervaren. De poepzakjes met houder worden dan ook actief door Robin Valentijn, de BOA en de wijkagenten op straat uitgedeeld.

Wethouder Jon Herselman: “Hondenpoep staat al jaren hoog in de ergernissenlijst binnen onze gemeente. Je blijft zoeken naar oplossingen om de overlast voor onze inwoners te voorkomen. Vandaar nu ook deze actie.”

Ondanks dat het verplicht is hondenpoep op te ruimen, blijft hondenpoep een vorm van overlast die hoog in de ergernissenlijst staat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden