Foto:

Deze nazomer vaart ’t Wylde Leren met zeilschip De Vrijbuiter

Op school leren middelbare scholieren vanuit het klaslokaal of vanachter het scherm alles over het veranderende klimaat. En wat dat betekent voor de hele wereld. Maar dat zijn niet de plekken waar je er écht iets aan kunt doen. Daarom biedt ’t Wylde Leren educatieve avonturen aan, waarbij kinderen voor even het klaslokaal verruilen voor de weide wereld. 

Van 19 september tot 9 oktober vaart ’t Wylde Leren met het groene zeilschip De Vrijbuiter met schipper Wiebe Radstake van Zeeland tot Den Helder. Onderweg leren 16 middelbare scholieren op een leuke en avontuurlijke manier alles over het klimaat, samenwerken, windparken, zeewierfarms, plastic recycling en vele andere duurzame activiteiten die langs het water oppoppen. Ondertussen blijven ze bij met hun schooltaken en krijgen ze ’s ochtends les van ervaren docenten om vervolgens in de middag echt de handen uit de mouwen te steken!

Educatieve avonturen van ’t Wylde Leren

De Zeeuwse Delta is een educatieve reis georganiseerd door ‘t Wylde Leren. Na eerdere reizen naar o.a. Noorwegen, Kroatië en de Wadden leert dit avontuur alles over de Nederlandse waterwegen, en staat duurzaamheid en klimaat centraal.

De avonturen van ‘t Wylde Leren zijn voor alle middelbare scholieren toegankelijk. Met een aantal scholen in Nederland wordt al nauw samengewerkt en dit netwerk breidt zich steeds meer uit. Als een leerling interesse heeft neemt ’t Wylde Leren contact op met de school om toestemming te vragen de leerlingen voor drie weken een ander klaslokaal te bieden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden