Foto:

Symbolische heropening boekhandel door Lize Spit

Woensdagochtend 28 april om 10.00 uur zal Lize Spit haar favoriete boekhandel De Koperen Tuin symbolisch heropenen. Dit feestelijke moment gebeurt uiteraard met in achtneming van de coronaregels. Onder het motto ‘Wij openen de boekhandel’ knipt Lize een lint door en wordt zij verwelkomd als eerste klant van de dag.

Tussen 10.00 en 11.00 is het mogelijk een boek van Lize te laten signeren. Een unieke kans, want ze is vrijwel nooit in Nederland. Lize is bekend door de boeken “Het Smelt” (ruim 215000 verkocht) en haar nieuwe boek “Ik ben er even niet”.

Met deze symbolische actie vieren we dat de boekhandels in Nederland weer bezocht kunnen worden zonder afspraak. Door het hele land zullen schrijvers hun favoriete boekhandel heropenen. Deze nieuwe #steunjeboekhandel-actie met paginagrote krantenadvertenties en een landelijke radiospot wijst zoveel mogelijk Nederlanders op het belang van de boekhandel en het lezen van boeken. Onder andere Lize Spit, Manon Uphoff, Alex Boogers, Daphne Deckers, Ronald Giphart, Manon Sikkel, Gio Lippens, Nynke de Jong, Özcan Akyol, Thomas Olde Heuvelt, Frank Westerman en Simone van der Vlugt zorgen dat er in iedere provincie een feestelijk moment is. 

Nu de boekhandels weer kunnen worden bezocht zonder afspraak, staat ook de Boekenweek 2021 gepland. Van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni vieren we de Boekenweek. Het Boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets en het Boekenweekessay van Roxane van Iperen zijn dan eindelijk door heel Nederland te lezen. Om de drukte te spreiden en winkel- en bibliotheekbezoek voor iedereen veilig te houden, zijn deze uitgaven de hele maand juni beschikbaar. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden