Foto:

Vijf inwoners van Reimerswaal ontvangen onderscheiding

Vandaag hebben in de gemeente Reimerswaal vijf inwoners een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Een van hen is benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. De overige vier gedecoreerden zijn benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau (waarvan 1 lid met de zwaarden). Burgemeester José van Egmond bracht hen telefonisch op de hoogte. Aansluitend heeft zij allen thuis opgezocht en de versierselen uitgereikt.

De heer Mathijs Weststrate uit Krabbendijke (ridder in de orde van Oranje-Nassau). Hij werd in 2010 benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Sindsdien heeft hij zich zodanig regionaal, landelijk en internationaal ingezet dat hij is gepromoveerd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Als arts forensische geneeskunde vervult hij een bijzondere rol in Zeeland. Als gezondheidskundig adviseur gevaarlijke stoffen is hij van veel betekenis ver buiten de provincie. Landelijk heeft hij een grote rol in de trekpaardenvereniging. En zijn inbreng voor de duivensport reikt internationaal.

De heer Kees de Blaeij uit Yerseke (lid in de orde van Oranje-Nassau). Hij ontving zijn onderscheiding voor zijn jarenlange (40 jaar) inzet voor de tafeltennisvereniging in Yerseke. Daarnaast heeft kandidaat zich ingezet als bestuurslid op basisschool het Kompas en een kinderdagverblijf. 

De heer Gidion den Dekker uit Kruiningen (lid in de orde van Oranje-Nassau). Hij ontving zijn onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor allerlei verenigingen en evenementen in Kruiningen, zoals VV Kruiningen, wielerronde, wandeldriedaagse en herdenking van de watersnoodramp. Daarnaast is hij ook nog jaren mantelzorger geweest.

De heer Maarten Praat uit Yerseke (lid in de orde van Oranje-Nassau). Hij ontving zijn onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Hervormde gemeente Yerseke. Ook heeft de heer Praat zich jaren lang ingezet en is hij nog steeds actief bij voetbalvereniging Yerseke.

De heer Kees Verburg uit Hansweert (lid in de orde van Oranje-Nassau, lid met de zwaarden). Ontving zijn onderscheiding omdat hij meer dan 12 jaar raadslid is geweest in de gemeente Reimerswaal. Ook wordt zijn jarenlange inzet bij de Scheldegalm in Hansweert zeer gewaardeerd. Vanwege zijn eerdere carrière bij defensie, ontving de heer Verburg de onderscheiding met de zwaarden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden