Foto: Pixabay

Gemeente Goes deelt jeugdlintjes uit

Burgemeester Margo Mulder en wethouder Joost de Goffau reiken maandagmiddag 26 april in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes de Jeugdlintjes 2020 uit. In verband met de coronamaatregelen was het in november 2020 niet mogelijk om de deze fysiek uit te reiken.

De winnaars van een Jeugdlintje 2020 wisten al dat ze een onderscheiding zouden krijgen. De volgende jongeren krijgen een jeugdlintje:

Dmitri van de Vrie (18) uit ’s-Heer Hendrikskinderen. Hij krijgt een Jeugdlintje vanwege zijn enorme prestatie op e-sportgebied. Dmitri werd in oktober 2020 Europees kampioen Fortnite, het vermaarde schiet- en bouwspel dat door honderdduizenden gamers wordt gespeeld. Dmitri is wereldberoemd, hij is één van ’s werelds beste Fortnite-spelers. Hij heeft een tweejarige verbintenis met Team Liquid als gamer ‘Mitr0’, zijn manager bij Team Liquid noemt Dmitri de jonge Messi omdat hij als speler uitblinkt op snelheid en nauwkeurigheid.

Sarah Sayed (16) uit Wemeldinge. Zij krijgt een Jeugdlintje voor haar belangeloze inzet voor de Kinderzwerfboeken. Sarah is een inwoonster van gemeente Kapelle, maar omdat zij haar vrijwilligerswerk in Goes uitvoert, krijgt zij toch een Jeugdlintje. Sarah loopt haar maatschappelijke stage bij Kinderzwerfboek Zeeland en is hier buitenom haar stage ook als vrijwilliger actief. Na schooltijd helpt zij boeken uit te zoeken voor de diverse minibiebs in Goes waarmee zij kinderen bereikt die thuis geen boeken hebben. Zij was actief op de Dag van de Minibieb en bij het uitdelen van Kinderzwerfboeken bij Goes Kinderstad. Ook vertelt zij in haar klas over het belang van lezen en het effect daarvan op je toekomst, zoals langer doorstuderen en minder armoede door betere banen.

Tara van Os (15) uit Goes. Zij krijgt een Jeugdlintje voor haar vrijwillige inzet voor scoutinggroep Hertog van Beijeren-Gosaha in Goes. Tara is de jongste vrijwilliger die binnen deze scoutinggroep actief is. Ze doet elke zaterdag met veel enthousiasme vrijwilligerswerk met kinderen van 7 tot 11 jaar. Tara heeft een positieve invloed op de kinderen en daarmee is ze een voorbeeld voor veel jongeren.

Judith Overwijk (15) uit Goes. Zij krijgt een Jeugdlintje voor haar vrijwillige inzet voor het Leger des Heils waar zij jong-soldaat is. Haar talent is muziek, ze speelt bugel en zingt. Dit talent deelt ze graag met anderen. Judith is bijna altijd aanwezig wanneer er muzikale begeleiding is bij samenkomsten van het Leger des Heils, bij extra diensten voor ouderen of bijvoorbeeld bij de Markt van Hoop. Daarnaast helpt ze bij het jeugdwerk van het Leger des Heils zoals de kindernevendienst en de crèche. Judith zingt sinds 2019 bij J-Unit Choir, een jongeren-gospelkoor van het Leger des Heils dat optreedt in het hele land. Judith laat zien dat het goed is om je talenten niet alleen voor jezelf te gebruiken, maar ook om anderen een fijne tijd te geven.

Olivier Aertssen (16) uit Wolphaartsdijk. Hij krijgt een Jeugdlintje voor zijn zeer bijzondere prestaties op voetbalgebied. Olivier voetbalt sinds hij kan lopen. Hij begon bij VV Wolphaartsdijk en stapte op zijn 13e jaar over naar het selectieteam van VV Kloetinge. Daar werd hij gescout en maakte de overstap naar de Sparta-jeugdopleiding in Rotterdam. Daarna werd hij gevraagd voor zowel Feijenoord als Ajax, hij koos voor Ajax. Olivier is als 16-jarige een voorbeeld voor de jeugd van Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge, hij stimuleert hen namelijk om te sporten.

Van de winnaars zijn Olivier, Judith en Tamara aanwezig tijdens de uitreiking. Voor Sarah en Dmitri neemt iemand anders de onderscheiding in ontvangst.

Meer informatie over de Jeugdlintjes

De Goese Jeugdlintjes worden sinds 2017 uitgereikt. Ouders, grootouders, ooms & tantes, buren, vrienden of juffen en meesters kunnen het lintje voor hun helden aanvragen in de categorieën 8 tot en met 12 jaar (basisschool) en 13 tot en met 23 jaar (middelbaar onderwijs en ouder) op basis van bijvoorbeeld de volgende verdiensten voor de Goese gemeenschap:

het geruime tijd helpen van ouderen, gehandicapten of zieken

het organiseren van activiteiten in een wijk of buurthuis

het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen als pesten of zinloos geweld

het verrichten van een bijzondere prestatie of een heldendaad

het verrichten van vrijwilligerswerk

Mogelijke kandidaten moeten in de gemeente wonen en hun verdiensten dienen te hebben plaatsgevonden in het jaar voor uitreiking. Alle aanvragen zijn beoordeeld door een jury met daarin het college van burgemeester en wethouders, een vertegenwoordiging van de Jongerenraad en het kindercollege. Anders dan andere jaren zijn de Goese Jeugdlintjes 2020 (nog) niet fysiek uitgereikt wegens aangescherpte coronamaatregelen. Dit jaar hebben de winnaars van het jaar 2020 een brief ontvangen en zullen zij later in het jaar alsnog fysiek hun lintje uitgereikt krijgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden