Foto: Pr

Vijf inwoners gemeente Kapelle verblijd met lintje

Burgemeester Fons Naterop heeft op maandag 26 april vijf inwoners verblijd met een Koninklijke Onderscheiding. Door de coronamaatregelen gebeurde dit tijdens vijf bijeenkomsten in de Nederlands Hervormde Kerk. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer C. Steur uit Kapelle is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Steur is sinds 1990 vrijwilliger bij Basketbalvereniging Volharding in Goes. Hij heeft zich 30 jaar ingezet voor deze vereniging als bestuurslid, lid van de technische keuzecommissie, trai-ner/coach en scheidsrechter. Ook bij andere activiteiten van de basketbalvereniging, waar hulp nodig is, staat hij klaar om te helpen.

Mevrouw C.M.T.W. Derksen-van Otterdijk uit Kapelle is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Derksen is sinds 1996 vrijwilliger in de mediatheek van het Ostrea Lyceum in Goes. Ook zet zij zich sinds 2006 in voor de organisatie Vrouwen van Nu. Zij ondersteunt zowel de plaatselijke als provinciale afdeling van Vrouwen van nu op secretarieel gebied. Ook organiseert zij vergaderingen en workshops. Daarnaast is zij ook een aantal jaren lid van de Ouderraad van het Buys Ballot College en penningmeester van Tafeltennisvereniging Kapelle geweest. Ook was zij jarenlang collectant voor het Longfonds en het Nederlandse Rode Kruis.

Mevrouw E. van Os-Timmerman uit Kapelle is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw van Os-Timmerman is sinds 2009 vrijwilliger voor de Stichting Welzijn Ka-pelle. Zij is burgeradviseur op het steunpunt de Wegwiezer in Kapelle. Ook zet zij zich in voor de vrijwilligersvacaturebank Vrijwilligers Kapelle. Hiervoor houdt ze alles digitaal bij, maar ze brengt ook mensen bij elkaar. Daarnaast is zij vrijwillig netwerkcoach. Hierbij ondersteunt zij mensen om hun sociale netwerk te vergroten. Verder maakt zij deel uit van de Werkgroep Dementievriendelijk Kapelle en de Werkgroep Zomeractiviteiten. Ook rijdt ze met cliënten naar het ziekenhuis en begeleidt hen bij dit bezoek. Organiseert ze wandelingen in de gemeente en is ze collecteleider van het Diabetesfonds in de gemeente Kapelle. En ze heeft een aantal jaren voor Tafeltje Dekje ouderen hun warme maaltijd bezorgd.

Mevrouw C.A.M. Ploeg-van der Maarel uit Kapelle is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Ploeg is sinds 1974 vrijwilliger bij de zwemvereniging in Kapelle. Zij is be-trokken geweest bij de oprichting van de zwemvereniging, de bouw van het zwembad en als bestuurslid. Maar ook houdt zij al ruim 40 jaar de ledenadministratie bij en de wachtlijsten voor het leszwemmen. Ook is zij bij bijna iedere zwemles in het zwembad aanwezig als vraagbaak voor de ouders. En altijd betrokken bij de evenementen binnen de vereniging.

De heer J. Eertink uit Kapelle is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Eertink is sinds 1986 vrijwilliger bij zwemvereniging de Bevelanders. Hij is bestuurslid en ja-renlang voorzitter van deze vereniging geweest. Daarnaast is hij tot op heden trainer van ver-schillende trainingsgroepen bij de zwemvereniging. Sinds 1991 is hij wedstrijdjurylid voor de KNZB en vanaf 2009 lid van de Bondsraad van de KNZB. Daarnaast is hij sinds 2005 betrokken lid van COM Zeeland en sinds 2020 ook bestuurslid. Sinds 2016 is hij vrijwilliger bij de Hervormde Kerk Kapelle. Ook zet hij zich sinds 2014 in voor Gemeentebelang Kapelle en is hij al jaren lid van het stembureau in de gemeente. Verder was hij van 2000 tot 2009 actief als vrijwilliger bij Showkorps Jonge Kracht. Hij is daar zes jaar voorzitter en drie jaar bestuurslid geweest. Ook regelde hij alle optredens. Vanaf 1981 is hij enkele jaren vrijwilliger en bestuurder geweest bij de jongerenbeweging IKV (samenwerkingverband voor jongeren van de kerken in Kapelle). En van 2001 tot 2015 lid van de Kapelse Sportraad.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden