De slapende Sint Jozef
De slapende Sint Jozef (Foto: Ad Schenk)

Viering in teken van slapende Sint Jozef

Op zaterdag 1 mei is er in de RK-kerk van Ovezande (Hoofdstraat 60) een viering die het teken staat van de slapende Sint Jozef. Paus Franciscus is een groot voorspreker van de heilige Jozef. Ondanks al zijn zorgen en verantwoordelijkheden, onthulde paus Franciscus dat hij ’s nachts vredig slaapt. Zijn geheim? Sint Jozef.

Als je de paus van Rome bent kun je de mooiste kunstwerken in je kamer laten zetten: misschien wel een Madonna van Rafael of Leonardo, topstukken genoeg in het Vaticaan. Paus Franciscus koos voor iets anders. Op zijn werkkamer staan een goedkoop gipsen beeldje van Sint Jozef met een staf met lelies en een slapende Sint Jozef.

Die slapende Sint Jozef had hij ook al op zijn kantoor staan in Buenos Aires toen hij nog bisschop was. ’s Avonds aan het einde van de werkdag schrijft de paus zijn zorgen op een briefje, legt ze onder het beeldje van Jozef en gaat naar bed. En dan slaapt hij goed, ondanks alle zorgen en verantwoordelijkheden.

Die mogelijkheid is er in de viering van 1 mei in Ovezande ook. Iedereen in de kerk krijgt de gelegenheid zijn/haar zorgen op een briefje te schrijven en onder de slapende Sint Jozef te leggen. In de viering gaat pastoor/vicaris Paul Verbeek voor, een deel van koor Oal-In zorgt voor de muzikale ondersteuning. Zoals bekend, kunnen nog steeds maar 30 mensen de viering bijwonen. Als u verzekerd wilt zijn van een plekje, meld u dan tijdig aan via rk.ovezande@zeelandnet.nl of via een briefje in de brievenbus van de kerk of pastorie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden