Eerste plannen voor toeristenmarkt met ambachten


Foto: G.H.M.van Damme

Eerste plannen voor toeristenmarkt met ambachten

Vanaf 1 juli 2021 is het in het aantal gemeenten weer mogelijk evenementen te gaan organiseren. De eerste organisaties van toeristen- en ambachtenmarkten melden zich momenteel al weer aan bij de st. Zeeuwse klederdracht. Zij verzorgden de afgelopen jaren in vele tientallen plaatsen in Nederland activiteiten waarbij de nationale folklore een bijdrage kan leveren.

Bij de Zeeuwse stichting kan iedereen die op een of andere manier zich bezig houdt met een ambacht zich gratis inschrijven. Wanneer er dan verzoeken komen om een aantal kramen te vullen met interessante zelf gemaakte artikelen, dan wordt iedereen direct geïnformeerd.

Het afgelopen jaar werd er slechts één toeristenmarkt georganiseerd. Op 15 augustus op de markt in Terneuzen toonden meer dan 20 ambachten uit heel Nederland, onder een stralende zon, hun ambacht aan jong en oud. Zij waren blij er weer eens een dagje tussen uit te kunnen en onder de mensen te komen.

Kinderen werden meerdere keren uitgenodigd een keramiek potje te maken, helpen met het vlechten van een mand of een echte trek tol of springtouw te maken. Tot groot vermaak van de toekijkende ouders en familieleden.

Doordat steeds meer ouderen op een gegeven moment af moeten haken in verband met hun leeftijd worden er altijd weer nieuwe knutselaars gezocht die graag hun producten willen aanbieden op markten.

Dit jaar staat op zaterdag 14 augustus op de markt in Terneuzen een grootse ambachtenmarkt gepland waar belangstellenden zich kunnen aanmelden bij de St. Zeeuwse klederdracht om deel te nemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden