Meld je aan voor Zeeuwse PioniersPrijs


De winnaar krijgt niet alleen 5.000 euro aan prijzengeld, maar ook een uniek Zeeuws kunstwerk en veel media-aandacht.
De winnaar krijgt niet alleen 5.000 euro aan prijzengeld, maar ook een uniek Zeeuws kunstwerk en veel media-aandacht. (Foto: MWF2020)

Meld je aan voor Zeeuwse PioniersPrijs

Binnenkort geeft De Zeeuwse Connectie weer 5.000 euro aan een Zeeuwse Pionier die Zeeland positief op de kaart zet. Iedereen kan kandidaten aanmelden via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De uitreiking is op vrijdag 26 maart, tijdens het online Zeeuwse Connectie Jaarevenement.

ZEELAND - De mooiste initiatieven en de gaafste organisaties komen uit Zeeland, er gebeurt hier van alles. Maar Zeeuwen zijn erg nuchter; wel trots, maar in stilte. Daarmee lopen die organisaties en initiatieven aandacht mis en draagt Zeeland onvoldoende uit hoe gaaf onze provincie is. Om dit beeld positief te beïnvloeden reikt De Zeeuwse Connectie al sinds 2013 de Zeeuwse PioniersPrijs uit.

De Zeeuwse PioniersPrijs gaat elk jaar naar de persoon of organisatie die Zeeland positief op de kaart zet en laat zien welke gave dingen er in Zeeland allemaal mogelijk zijn. De winnaar krijgt niet alleen 5.000 euro aan prijzengeld, maar ook een uniek Zeeuws kunstwerk en veel media-aandacht.

Trots

“Als Zeeuwen mogen we wel wat trotser zijn op Zeeland, of dat in elk geval meer laten zien. Daarom willen wij met deze prijs mooie Zeeuwse initiatieven of organisaties een duwtje in de rug geven en een nóg positiever beeld over Zeeland uitdragen. Naast het prijzengeld is vooral de media-aandacht erg waardevol. Het heeft voor eerdere winnaars echt kansen gecreëerd en deuren geopend.” Zegt Frederik Sinke van stichting De Zeeuwse Connectie.

Connectie

De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim elfduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en zaken probeert te starten die goed zijn voor Zeeland, zoals ZeeuwseVacaturebank.nl. Zij organiseren evenementen in Zeeland en in de Randstad en zijn actief op diverse sociale media. Eens per jaar houdt de connectie een evenement in Zeeland om Zeeuwen die de provincie hebben verlaten weer eens terug te laten komen en om boomerang-Zeeuwen en import-Zeeuwen op een gezellige manier samen te brengen.

Kandidaten aanmelden kan nog tot begin maart via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De jury bepaalt uit alle inzendingen vijf genomineerden. Iedereen kan daarna via de website stemmen en mede bepalen wie van deze vijf de uiteindelijke winnaar moet worden. De prijs wordt 26 maart uitgereikt tijdens een feestelijk online-evenement voor actieve en betrokken Zeeuwen van binnen en buiten Zeeland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden