[Aangeboden door slotenspeciaalzaak.nl en helmonline.nl] Motor aanschaffen? Vergeet dit niet!


Foto:
Aangeboden door slotenspeciaalzaak.nl en helmonline.nl

Motor aanschaffen? Vergeet dit niet!

Sta je op het punt om je droom waar te maken en een motor te kopen? Dan wil je natuurlijk het liefst het beste van het beste. Vergeet daarom niet om aan de volgende zaken te denken.

Goede helm

Om veilig te kunnen rijden heb je uiteraard een goede, comfortabele helm nodig. Kies een helm die past bij je motor én je rijgedrag. Rijd je vaak grote afstanden, gedurende alle seizoenen? Dan is een integraalhelm voor jou een perfecte keuze. Ben je meer het type voor plezierritjes tijdens de zomermaanden, dan volstaat een jethelm prima.  Wil je een helm die geschikt is voor beide situaties, dan is een goede systeemhelm voor jou waarschijnlijk het beste. Let erop dat je een helm neemt met ECE-keurmerk, zoals van de merken Arai, MT, Schuberth of Vinz.

Sloten

Jij wil dat je motor straks nog staat waar je hem hebt achtergelaten. Daarom is het belangrijk om hem goed te beschermen met kwalitatief hoogwaardige sloten. Gebruik altijd twee verschillende sloten met minstens ART-4 keurmerk. Meestal is dat laatste ook een vereiste voor de verzekering. Denk bijvoorbeeld aan een schijfremslot in combinatie met een kettingslot of beugelslot van een Slotenspeciaalzaak. Merken met een goede prijs-kwaliteitverhouding met een ART keurmerk zijn bijvoorbeeld:

- Abus
- AXA
- Luma
- SXP
- Vinz
- Oxford
- Vector

De prijzen voor de verschillende modellen van deze merken variëren, maar voor een paar tientjes heb je al een zeer degelijk slot, dat de investering zeker waard is én die is goedgekeurd door de verzekeringsmaatschappijen.

Motorhoes

Het is natuurlijk het veiligst om je motor in een afsluitbare, overdekte ruimte te parkeren. Maar dat heb je niet altijd beschikbaar. In dat geval is het slim om te investeren in een goede motorhoes. Een motorhoes heeft meerdere voordelen. Het beschermt je trouwe tweewieler tegen de invloeden van weer in wind. Daarnaast zorgt het er ook voor dat bij aanstoten of -rijden de impact minder groot is en er minder snel beschadigingen en/of krassen zullen zijn. Wat je misschien niet direct zou denken, is dat een hoes je motor ook minder aantrekkelijk maakt voor dieven. Je kunt namelijk niet direct zien wat voor soort motor eronder zit en bovendien maakt het stelen nog bewerkelijker, omdat je zo’n hoes niet heel snel kunt verwijderen. Zeker niet wanneer je er één koopt met openingen om een slot door te doen. Let erop dat je kiest voor een hittebestendige hoes, zodat hij niet smelt op de uitlaat als de motor nog heet is.

Overige zaken

Accessoires, zoals beenzakken en topkoffers, zijn handig maar kun je in een later stadium wel aanschaffen. Vaak merk je pas in de loop der tijd welke accessoires voor jou onmisbaar zijn. Maar, de helm, sloten en motorhoes koop je natuurlijk het best tegelijkertijd met je motor!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden