Voorrondes nieuwe editie Op weg naar Het Lagerhuis


Foto:

Voorrondes nieuwe editie Op weg naar Het Lagerhuis

Voor de 23ste keer gaat BNNVARA’s scholieren-debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ op zoek naar het beste debat- en speechtalent van Nederland. Middelbare scholen uit alle provincies dingen mee om een plek in de tv-finale op NPO 2 op zondagavond 9 mei. De voorrondes in Zeeland vinden plaats op dinsdag 23 februari vanaf 13.00 uur.

Door de coronacrisis is er dit jaar een andere opzet van de voorrondes. De voorronde vindt plaats via een online programma en is te volgen via Zoom. Iedere deelnemende school vaardigt twee kandidaten af voor de speechwedstrijd van Op weg naar Het Lagerhuis. Ook vindt er een debat plaats met Statenleden over de impact van de coronacrisis op jongeren.

Deelnemers dinsdag 23 februari

CSW Walcheren - Middelburg
Ostra Lyceum - Goes
Lodewijk College - Terneuzen
Het Goese Lyceum (Pontes) - Goes
Calvijn College - Goes

Het ontstaan van Op weg naar het Lagerhuis

De jongerendebatcompetitie is verbonden met het in de jaren 90 zo populaire VARA-programma ‘Het Lagerhuis’. De jongereneditie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ keert sinds 1999 jaarlijks terug. Dit seizoen in samenwerking met de Provincie Zeeland en Erasmus+. Het doel van het programma is om jongeren de mogelijkheid te bieden hun debattechnieken te vergroten en om ze te laten ervaren wat de provinciale politiek inhoudt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden