De zes leden van de Nationaal Service Commissie van links naar rechts Leontien Koning, Susanne Metelenkamp Cappenberg, Marije Reijs, Carla Holtkamp, Pauline gadjadj, Sandy Blaaboer
De zes leden van de Nationaal Service Commissie van links naar rechts Leontien Koning, Susanne Metelenkamp Cappenberg, Marije Reijs, Carla Holtkamp, Pauline gadjadj, Sandy Blaaboer (Foto: Wim Reijs )

Het vrouwenhart verdient aandacht

Inner Wheel Nederland focust op het vrouwenhart. In de medische wereld is het namelijk het ondergeschoven kindje van het mannenhart terwijl er dagelijks meer vrouwen dan mannen overlijden aan hart en vaatziekten. De Stichting Hart voor Vrouwen ijvert al jaren voor beter hartonderzoek bij vrouwen. Deze Stichting is in het leven geroepen door Angela Maas Professor, Hoogleraar cardioloog aan het Radboud UMC Nijmegen.

Hartfalen is bij vrouwen anders dan bij mannen waardoor een hartinfarct vaker fataal afloopt. Er is te weinig kennis over de symtonen bij vrouwen omdat het wetenschappelijk onderzoek vooral op mannen is gericht. Daarom is onderzoek naar het vrouwenhart hard nodig.

De leden van Service club Inner Wheel Nederland waaronder veel leden uit regio Zeeland hebben Stichting Hart voor Vrouwen als Nationaal Service Project gekozen. De 67 clubs 3 districten en de 2300 leden verspreid over het land gaan zich gedurende drie jaar voor dit project inzetten. Een commissie van 6 leden, met hulp van leden uit verschillende Nederlandse Inner Wheel clubs (hartenvrouwen) gaan door middel van allerlei activiteiten en verkoop van verschillende artikelen op de I.W.webshop, aandacht en geld voor onderzoek naar het vrouwenhart vragen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden