Februari staat bol van slimme zorg en innovatie


Foto:

Februari staat bol van slimme zorg en innovatie

De maand februari staat bol van slimme zorg en innovatie tijdens de Slimme Zorg Estafette. Iedere week staat één regio centraal, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Van 22 tot 26 februari vindt de Slimme Zorg Estafette plaats in de regio Zuid (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg). De Slimme Zorg Estafette is de opvolger van de e-healthweek en biedt een week lang aandacht voor slimme zorg en innovatie.

Hoe brengen we slimme zorg in onze regio samen een stap verder? Tijdens de openingsbijeenkomst wordt er dieper ingegaan op deze centrale vraag. Welke uitdagingen spelen er in de regio, welke goede ontwikkelingen zien we al en welke oplossingen zijn voorhanden? Tijdens de deelsessies komt onder meer ‘Anders werken in de zorg; werken met slimme brillen’ aan bod, gepresenteerd door André Walhout. De bijeenkomst is de opening van de Slimme Zorg Estafette in de regio Zuid en vindt plaats op maandag 22 februari van 10.00 - 12.00 uur.  Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Beweging in eHealth

Kan eHealth mensen in beweging zetten? Nathan Traas van Fylm en Niels Heuer van DigiRehab denken van wel. Bij deze bijeenkomst, op dinsdag 23 februari, presenteren zij hun innovatieve oplossingen om mensen in verpleeghuizen, ziekenhuizen of thuiswonend met eHealth in beweging te krijgen. Tijdens de korte break wordt er een kort bewegingsprogramma verzorgd om ervoor te zorgen dat ook de deelnemers in beweging komen! Klik hiervoor meer informatie en aanmelden. 

Maak het verschil op het gebied van Jeugdzorg in het Innovatielab!

Het Innovatielab Jeugdhulp Academie Zeeland werkt met een diversiteit aan expertise en ervaringsdeskundigheid in drie online bijeenkomsten toe naar een oplossing voor het complexe vraagstuk: casusregie. Het innovatielab, dat in ontwikkeling is, wordt vormgegeven door partners vanuit het Deltaplan. De laatste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 25 februari.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden