Burgemeester en wethouders lezen voor aan Goese kleuters


<p>Coco kan het!, geschreven en ge&iuml;llustreerd door Loes Riphagen (Uitgeverij Gottmer) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen.</p>

Coco kan het!, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen (Uitgeverij Gottmer) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen.

(Foto: )

Burgemeester en wethouders lezen voor aan Goese kleuters

Van 20 tot en met 30 januari 2021 zijn de Nationale Voorleesdagen. Omdat het belangrijk is dat jonge kinderen leesplezier ervaren, lezen burgemeester Margo Mulder en de wethouders Joost de Goffau, Cees Pille en André van der Reest voor. Op woensdag 27 en donderdag 28 januari zitten de kleuters en leerkrachten van vier Goese basisscholen die werken met de Bibliotheek op school klaar voor een digitaal voorleesmoment. 

In Goes werkt de Bibliotheek intensief samen met 14 basisscholen in het programma ‘De Bibliotheek op school’. Dit betekent onder andere dat er wekelijks een leesconsulent aanwezig is, die het plezier van (voor)lezen onder de aandacht brengt. Tijdens de lockdown gebeurt dit op afstand, bijvoorbeeld door tips te geven over e-boeken en luisterboeken zodat kinderen ook thuis blijven lezen en niet terecht komen in een ‘leesdip’. 

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er ieder jaar veel aandacht voor voorlezen en leesplezier. De Goese kleuters van 4 basisscholen krijgen ‘hoog’ bezoek deze week, tijdens een digitale bijeenkomst met de klas. Met een burgemeester of wethouder te gast die voorleest, wordt het extra bijzonder! 

Burgemeester Margo Mulder en wethouder André Van der Reest, Cees Pille en Joost De Goffau, lezen een prentenboek voor uit de Prentenboeken top Tien. De titels ‘Petra’ en ‘Wat rijmt er op stoep?’ worden onder de aandacht gebracht. De Bibliotheek heeft de bestuurders voorzien van voorleestips en er samen met boekhandel ‘De Koperen Tuin’ voor gezorgd dat de boeken op tijd bij het college van B&W terecht kwamen. 

De deelnemende basisscholen zijn De Holtkampschool (burgemeester Margo Mulder), De Zuidwesthoek (wethouder Joost De Goffau), Prinses Beatrixschool (wethouder André van der Reest) en Prof. dr.Kohnstammschool (wethouder Cees Pille). 

Kijk voor informatie over de Nationale Voorleesdagen op https://www.nationalevoorleesdagen.nl/ 


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden