Samenwerking Reumazorg ZWN en Ergotherapie Mol


Foto:

Samenwerking Reumazorg ZWN en Ergotherapie Mol

RZWN en Ergotherapie Mol hebben een unieke samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking bevordert de kwaliteit van zorg voor reumapatiënten in het dagelijks leven. 

De nauwe samenwerking tussen de zorgverleners voorziet in snelle gerichte verwijzing vanwege de korte lijnen. Bovendien zorgt het gezamenlijk aanpakken van al deze zorg ervoor dat de juiste ondersteuning sneller op de juiste plek is, wat een groot voordeel is voor de patiënt.  

Ergotherapie speelt een belangrijke rol bij revalidatie van chronische pijnklachten. Reuma kan de patiënt hinderen bij alledaagse handelingen en daarmee het dagelijks leven flink verstoren. Met ergotherapie leren patiënten hoe zij deze activiteiten weer zo goed en zelfstandig mogelijk kunnen uitvoeren. De uitgangspunten daarbij zijn de gewrichten zo min mogelijk belasten om verdere beschadiging van gewrichten te beperken en pijnklachten af te nemen.

Minder belastend voor de patiënt
De ergotherapeut helpt een patiënt naast het aanreiken van hulpmiddelen ook op een andere manier te kijken naar energie, vermoeidheid, herstel en balans. In sommige gevallen kan zelfs in plaats van een (te zwaar) revalidatietraject gekozen worden voor een verwijzing naar de ergotherapeut. De ergotherapeut komt bij de patiënt aan huis. Hierbij staat het zelfstandig dagelijks functioneren in de eigen leefomgeving centraal. Uiteindelijk is dit veel minder belastend voor de patiënt en tegelijkertijd ook goedkoper voor de zorgverzekeraar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden