CBB overhandigt de geproduceerde luisterboeken


Foto:

CBB overhandigt de geproduceerde luisterboeken

De CBB is een samenwerking aangegaan met uitgeverij De Ramshoorn te Goes om luisterboeken te produceren. Het is mooi dat de Christelijke Blinden Bibliotheek te Ermelo met haar nieuwste apparatuur deze productie heeft willen verzorgen. Niet alleen blinden en slechtzienden kunnen van de mooie verhalen genieten, maar ook anderen die graag het verhaal horen. Zij kunnen voor hun bestelling van deze luisterboeken terecht in elke boekhandel of rechtstreeks bij de uitgeverij. 

Op vrijdag 22 januari vond de officiële overhandiging plaats. Er is keuze gemaakt uit een drietal series: 

1. De Schippersserie. Willem Schippers schreef circa 100 jaar geleden zijn onovertroffen boeken. Hij tekent op bijzondere wijze de karakters, heeft een beeldende verteltrant en verweeft in elk verhaal een wijze levensles. Het mag bijzonder heten dat deze boeken nog steeds heel graag gelezen worden. Niet vanwege het minst vanwege het ontroerend slot van elk boek. Al  47 boeken van W. Schippers zijn nu weer allemaal verkrijgbaar in een vernieuwde, hertaalde versie. Prijs per boek 14,95. Alle delen kosten 375,00.De volgende titels zijn nu beschikbaar: Beter dan goud en Een Zeemansvrouw.

2. De historische verhalenserie. Hiervan verschijnt elke drie maanden een nieuw deel. Een scala aan historische onderwerpen is al aan bod gekomen: de watersnoodramp, de Tweede Wereldoorlog, de Tachtigjarige Oorlog, de Boerenoorlog etc. Maar ook belangrijke personen in de geschiedenis staan in dat rijtje: Napoleon, Willem de Zwijger, Maarten Luther, John Bunyan, etc. Het is opmerkzaam dat er veel belangstelling voor deze boeken in Amerika en Canada. Verschillende delen zijn in het Engels vertaald en uitgegeven. Nu zijn als luisterboek beschikbaar: Een boerenknecht wordt Gods knecht, Uit het leven van Johannes van der Poel en De zendeling onder de Papoea’s, Uit het leven van dominee G. Kuit.  

3. De Bunyanserie. John Bunyan schreef verschillende mooie boeken in beeldtaal. De bekendste daarvan zijn aan de jeugd verteld en in boekvorm verschenen. Hiervan zijn luisterboeken gemaakt. Het zijn De Christenreis, De Christinnereis en De Heilige Oorlog. Het mooie van deze serie is dat elk hoofdstuk afgesloten wordt met een passende Psalm. Men kan met korting op deze luisterboekenserie abonneren. Ook is het de bedoeling dat een editie op de markt komt, waarbij een USB-stick is ingesloten. Men kan het dan ook in veel auto’s afspelen en onderweg urenlang deze boeken beluisteren. Alle luisterboeken kosten 19,95. Ze staan op MP3, zijn afspeelbaar met elke computer of laptop en op cd-spelers uitgerust met deze functie. Voor meer info: www.ramshoorn.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden