Afsluiting online Week van Gebed in Goes


Foto:

Afsluiting online Week van Gebed in Goes

Al enkele jaren op rij vond in januari de ‘Week van gebed voor eenheid’ plaats in Goes. Zo vonden er in 2020 in verschillende Goese kerkgebouwen vijf ontmoetingen plaats, waar christenen uit verschillende kerkstromingen met elkaar baden voor elkaars zorg- en dankpunten. Dit jaar was er sprake van een unieke gebeurtenis, omdat de gebedsweek 19 januari volledig online is gegaan op GoesBidt.nl. In deze week zijn er vier gebedsuren en zaterdag zal er een interkerkelijke slotviering plaatsvinden.

De gebedsmomenten starten om 19.00 en duren ongeveer een uur. Iedereen met een internetverbinding eenvoudig live meedoen óf de stream op een later moment terugkijken op GoesBidt.nl Deze gebedsuren worden gehost door gelovigen uit 5 verschillende kerken: Family Time Ministries, het Leger des Heils, de Protestantse Gemeente Goes, Huis van Elia en de Rafaëlgemeente. Het overkoepelende thema is ‘Blijf in Mijn liefde’ (een oproep van Christus uit Johannes 15).

Op GoesBidt.nl kan men een deelnemersboekje, om zo wat handvatten te hebben om thuis mee te bidden (voor de kinderen is er op de website een onderdeel ‘gebed & kids’ met creatieve gebedsvormen). Ook kan men 24 uur per dag een gebedsverzoek indienen (ook anoniem mogelijk); om zo noden of juist dankbaarheid te uiten. Hiervoor zal worden gebeden in een van de eerstvolgende gebedsuren, nadat het verzoek is ingediend.

Op zaterdag 23 januari wordt de Week van Gebed afgesloten met een online interkerkelijke viering o.l.v. Harry van Waveren (Protestantse Gemeente) en Joshi van Veen (Rafaël Goes). Rondom het thema ‘Groeien in eenheid’ zijn er in deze viering verschillende momenten van bezinning, en zullen er luister en stiltemomenten zijn. Tijdens deze avond zal er ook een stuk terugkoppeling plaatsvinden over hoe de week is verlopen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden