Culturele Prijs Goes gaat naar kunstschilder Mathisse Arendsen


Foto:

Culturele Prijs Goes gaat naar kunstschilder Mathisse Arendsen

De Culturele Raad Goes heeft besloten om de Culturele Prijs Goes in 2021 toe te kennen aan de Goese kunstschilder Mathisse Arendsen. Deze prijs bestaat uit een cultureel geschenk dat in overleg met de winnaar wordt bepaald. Denk bijvoorbeeld aan een tentoonstelling of een uitvoering. De datum en locatie van de prijsuitreiking worden later vastgesteld. 

Arendsen heeft vele exposities op zijn naam staan, zowel in het binnen- als in het buitenland. Hij levert kleurrijk, expressief, verrassend en eigenzinnig werk. Zijn stijl en keuze voor bepaalde onderwerp spreekt veel mensen aan. Daarnaast maakt Arendsen op kunstzinnige wijze psychische problematiek inzichtelijk voor toeschouwers. Hij legt hij als ervaringsdeskundige en academisch geschoolde kunstenaar een brug tussen geschoolde ‘insider art’ en ‘outsider art’ (art brut). Behalve in schilderkunst geeft hij dit ook vorm in poëzie en proza.

Theorie

De kunstschilder houdt zich niet alleen met de praktijk van de kunst bezig. Ook heeft hij op het gebied van theorie - vooral wat betreft kleurenleer - waardevolle bijdragen geleverd. Voor veel mensen zal het een ontdekking zijn van het werk van een kunstenaar die men nog niet kende.

Informatie

Kijk voor meer informatie over Mathisse Arendsen en zijn kunstwerken op https://www.artm.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden