Populieren van de Prinsendijk worden gekapt

Populieren van de Prinsendijk worden gekapt

Foto: Ton Lammers

De Prinsendijk is één van de meest karakteristieke dijken van Noord-Beveland, een lint natuur in een verder grotendeels agrarisch landschap, dat bij wandelaars en fietsers zeer geliefd is. Karakteristiek vanwege onder meer de lange rijen populieren, die de dijk omzomen. Jammer genoeg hebben die populieren een leeftijd bereikt waarop zij (nu al of op niet al te lange termijn) voor gevaar voor de verkeersveiligheid, overlast en schade (gaan) zorgen.

Om dat te voorkomen, worden de komende weken de populieren van de Prinsendijk tussen de Kortgeenseweg en de Erreboutsweg verwijderd. Het gaat daarbij in totaal om ongeveer 500 bomen, die door een aannemer één voor één gerooid en verwerkt worden. De jonge aanplant van essen op de dijk blijft zoveel mogelijk staan en voor de te kappen populieren is herplant voorzien.

Hoewel er getracht zal worden de overlast te beperken en het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, is het niet te voorkomen dat tijdens de werkzaamheden wegen tijdelijk worden afgesloten. Door de betreffende aannemer zullen met borden omleidingsroutes worden aangegeven. ’s Avonds is de Prinsendijk gewoon toegankelijk.

Het werk zal deze week, week 3, een aanvang nemen en ijs en weder dienende voor 15 maart worden afgerond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden