Anita Pijpelink genomineerd voor titel Beste bestuur van 2020


<p>Archieffoto van Anita Pijpelink, hier in 2019 bij de presentatie van het boek Slag om de Schelde.</p>

Archieffoto van Anita Pijpelink, hier in 2019 bij de presentatie van het boek Slag om de Schelde.

(Foto: Leon Janssens)

Anita Pijpelink genomineerd voor titel Beste bestuur van 2020

Gedeputeerde Anita Pijpelink (PvdA) is in de race voor de titel van beste bestuurder van 2020. Uit elke provincie is één bestuurder genomineerd en daarnaast nog één bestuurder van een waterschap. Het publiek kan nu kiezen uit de dertien genomineerden. 

Lokale en regionale volksvertegenwoordigers, bestuurders, secretarissen en griffiers hebben de lijst van genomineerden samengesteld (eerste ronde van deze verkiezing). Wie vonden ze uitblinken in het afgelopen jaar en waarom? De nominatie is als volgt onderbouwd: “Gedeputeerde Anita Pijpelink wordt beschreven als betrokken en empathisch. Stemmers waarderen in haar haar vermogen om met een openhouding het eerlijke verhaal te vertellen, ook wanneer dit lastig is. Intrinsiek gemotiveerd boekt zij voortgang op lastige dossiers.”

Wie van de genomineerden zet de trofee van beste bestuurder op zijn of haar bureau? Dat bepaalt het publiek in een tweede stemronde. Iedereen kan stemmen via deze link.

Anita Pijpelink: “Ik ben er helemaal beduusd van! Ik vind het zo’n mooi compliment komend vanuit politiek en bestuurlijk Zeeland zelf. Ik probeer mezelf te zijn en te blijven als bestuurder en zet m’n kernkwaliteiten daarbij in en dat die zo gezien en gewaardeerd zouden worden had ik niet kunnen en durven inschatten. Ik ben er wat stil van en geniet van alle leuke en lieve reacties die ik nu binnenkrijg.” 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden