Volg de bouw van Caudicaria Navis via internet


<p>&nbsp;Nehalennia-tempel.<br><br></p>

 Nehalennia-tempel.

(Foto: )

Volg de bouw van Caudicaria Navis via internet

In het Zeeuwse is al geruime tijd bekend dat beeldhouwer/nautisch architect Ludo van Well, met een groep vrijwilligers uit zijn dorp Colijnsplaat, werkt aan de reconstructie van de Romeinse vrachtvaarder Caudicaria Navis. Het schip dat 1800 jaar geleden, vanuit de monding van de Oosterschelde op Brittannia voer met zout, visolie en vissaus.

Dat het bouwteam Caudicaria over een niet aflatend enthousiasme en positieve energie beschikt toont zich in het tot nu toe bereikte resultaat. Met serieuze inachtneming van de RIVM-regels, brengt de ploeg de Zeeuwse historie tot leven en is het sein ‘romp gereed’ bereikt.

De sleutelbeheersfunctie van Van Well voor de Nehalennia tempel ligt helaas even stil. Nehalennia die regelmatig met bezoekjes wordt vereerd en daarbij troost biedt aan deze en gene, als wel voor goed vervolg op gevraagde gunsten bedankt wordt, is op dit moment niet meer bereikbaar.

Juist in een tijd waarin de mens een aanspreekpunt zoekt. En, getuige de dankoffertjes die tot voor kort achtergelaten werden bij de Godin, is de gesloten deur een gemis voor hem/haar die Nehalennia wil bezoeken, bedanken of om troost vragen.

Maar helaas, de tempeldeur van het huis van de Godin Nehalennia vertoont ernstige slijtage. Zodat de tempel gesloten moet blijven. Als de deur niet wordt gerepareerd, zou dat gedurende langere tijd het geval zijn. Het reparatie-bedrag voor professionele aanpak is een grote aanslag op de kas van Stichting Nehalennia.

Met zijn interesse in de historische achtergrond van de Nehalennia tempel en de Romeinse scheepvaart werd het laatste puzzelstukje in de geschiedenis van Provincie Zeeland gelegd. Reden waarom Stichting MAD Colijnsplaat de Stichting Nehalennia tegemoet wil komen met de schenking van € 1000,00 om daarmee tot reparatie van de tempel-deur over te gaan. Waarna hij of zij die troost zoekt, rekening houdend met RIVM-regels, een kort bezoekje aan de godin weer kan oppakken.

Wie de reconstructie van het bouwteam Caudicaria Navis wil volgen kan dat op: www.maritime-art-design.nl pagina Caudicaria. Daar staat het bouwproces in foto’s en is de informatie te vinden over de Bouwplaat Caudicaria. Waarmee de bouwer ervan, met het opsturen van de resultaatfoto, deelnemen kan aan de fotowedstrijd waar drie kunstprijzen mee te winnen vallen.

Stichting Maritime Art & Design. Postadres Voorstraat 45 Colijnsplaat.

Volg de bouw van Caudicaria Navis via www.maritime-art-design.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden