Foto:

Kennisplatform van HR Netwerk Zeeland live

Samenwerken, kennis delen en elkaar helpen op het gebied van HR-vraagstukken, om samen beter de uitdagingen op de Zeeuwse arbeidsmarkt aan te kunnen; dat is het doel van HR Netwerk Zeeland. Het onlangs gelanceerde kennisplatform is nu echt beschikbaar voor leden die HR-vragen willen stellen of willen helpen bij het beantwoorden ervan.

HR Netwerk Zeeland is er voor iedereen die betrokken is bij of verantwoordelijk is voor. Dankzij het gebruikmaken van interesse- en kennisgebieden is er heel gericht hulp te vinden. Ook mensen die binnen een kleine organisatie ‘HRerbij doen’ vanuit hun administratieve, management of financiële rol zijn juist van harte welkom om ook gratis lid te worden en de vruchten te plukken van wat hun collega’s weten. Snelheid en laagdrempeligheid zijn van belang, daarom vinden de meeste activiteiten online plaats. Maar zodra het weer mogelijk is, zullen er voor leden ook periodiek offline events en kennissessies worden georganiseerd waar elkaar ontmoeten en netwerken maar zeker ook kennis delen centraal staat. 

Een ander belangrijk aspect is een goede balanstussen halen & brengen: er wordt verwacht dat leden naast het aandragen van hun eigen vraagstukken ook andere leden helpen bij onderwerpen waar ze juiste wel verstand van hebben. Aan de hand van kennis- en interessegebieden kunnen leden elkaar benaderen: van welke HR-onderwerpen heb jij verstand, waar kun jij juist hulp van anderen bij gebruiken en over welke onderwerpen wil je op de hoogte gehouden worden? HR Netwerk Zeeland is een initiatief van een groep HRM-ers vanuit diverse Zeeuwse organisaties, wordt verzorgd vanuit een stichting en wordt mede mogelijk gemaakt door een opstartsubsidie van de Provincie Zeeland. 

De basis werd al in 2019 gelegd. Toen kwam een groep enthousiaste Zeeuwen uit bedrijfsleven en overheid bijeen tijdens een groot HR-event in de Timmerfabriek in Vlissingen. Hier werden workshops gehouden, werd kennis gedeeld en stondnetwerken centraal. Men zag toen al de toegevoegde waarde van een sector-overstijgend Zeeuws HR netwerk. Nu is het er en kan men zich aanmelden via www.hrnetwerkzeeland.nl.

HR Netwerk Zeeland is een initiatief van én voor Zeeuwse HRM-ers. Aanmelden kan gratis via www.hrnetwerkzeeland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden