Jaarwisseling is rustig verlopen in gemeente Kapelle


Foto: Pixabay

Jaarwisseling is rustig verlopen in gemeente Kapelle

De jaarwisseling 2020/2021 is rustig verlopen in de gemeente Kapelle. De jaarwisseling heeft de gemeente, volgens een eerste inschatting, € 10.500,- gekost. Dat betreft € 7000,- aan voorbereidingskosten en € 3500,- aan materiële schade. De kosten vallen lager uit dan vorig jaar (€ 14.000,-).

Het landelijke vuurwerkverbod en goede voorbereiding hebben zijn vruchten afgeworpen. Zo was er dit jaar een stuk minder overlast en troep op straat. Ondanks het vuurwerkverbod is er wel vuurwerk afgestoken, met name in Wemeldinge. Opvallend is dat de meeste schade (zo’n 70%) is ontstaan in de weken voor de jaarwisseling (vanaf half november). Er is vooral schade aan verkeersborden en afvalbakken.

Samen met politieteam Oosterscheldebekken, Veiligheidsregio Zeeland en het Openbaar Ministerie doet de gemeente er alles aan om de jaarwisseling veilig te laten verlopen voor iedereen. Naast de landelijke regels rondom de jaarwisseling en COVID-19 heeft de gemeente Kapelle dit jaar ook extra maatregelen getroffen. Zo werd er extra ingezet op handhaving, waarbij gemeentelijke handhavers werden voorzien van een bodycam. Daarnaast was er cameratoezicht op het Dorpsplein in Wemeldinge en is straatmeubilair beperkt weggehaald of gesloten.

Burgemeester Fons Naterop: “Hoewel elke euro schade er een te veel is, wil ik toch de inwoners complimenteren met de discipline die men opgebracht heeft. We hebben het gedaan om de zorg te ontlasten en het is mooi te constateren dat de inwoners van de gemeente Kapelle aan de landelijke oproep gehoor hebben gegeven.”


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden