Nieuwe website voor Kind in scheiding Zeeland


Foto:

Nieuwe website voor Kind in scheiding Zeeland

Kind in scheiding Zeeland is hét scheidingsloket in Zeeland voor vragen over scheiden met kinderen. Iedereen met vragen over scheiden waarbij kinderen betrokken zijn kan bij dit loket terecht. Of je nu een ouder bent en overweegt of hebt besloten om te gaan scheiden of al gescheiden bent. Of dat je een naaste bent van iemand die gaat scheiden of in je werk te maken krijgt met ouders in een scheidingsituatie. Kind in scheiding Zeeland is er om ouders, kinderen, naasten en professionals te voorzien van ondersteuning, informatie en advies.

Veel (jeugdhulp) problematiek in Zeeland komt voort uit een scheiding. De wens is om deze trend te doorbreken. Daarom is in april 2019, op verzoek van de 13 Zeeuwse gemeenten, gestart met Kind in scheiding Zeeland, voorheen bekend als ‘JOOP’. De afgelopen 1,5 jaar hebben de scheidingsexperts van Kind in scheiding Zeeland vele gezinnen mogen bijstaan in hun scheidingsproces. Naast de gevoelens en emoties die vaak bij een scheiding komen kijken, zijn er ook allerlei praktische zaken die geregeld moeten worden waar men vaak nog niet eerder mee te maken heeft gehad. Kind in scheiding Zeeland, ook wel bekend als KisZ werkt met SKJ-registreerde jeugdprofessionals. Zij kijken samen met het gezin wat er nodig is om de scheiding zo goed mogelijk vorm te geven en te laten verlopen.

Kind in scheiding Zeeland heeft een nieuwe website met een uitgebreid aanbod. Opwww.kindinscheidingzeeland.nl vind je antwoorden op veel gestelde vragen zoals; Wat doet scheiden met een kind? en Hoe vertel je een kind dat papa en mama gaan scheiden? Naast informatie voor ouders zijn er ook pagina’s speciaal voor professionals die in hun werk te maken krijgen met ouders in scheiding, zoals gezinsprofessionals, leraren en advocaten. Uiteraard is er ook aandacht voor de kinderen zelf. Zij vinden op de website informatie over wat zij kunnen doen als hun ouders uit elkaar gaan.

Kind in scheiding Zeeland is laagdrempelig toegankelijk. Er is geen verwijzing nodig en de ondersteuning van de scheidingsexperts is kosteloos. Via de website kan gemakkelijk contact worden opgenomen met de scheidingsexperts van KisZ. Van maandag tot en met donderdag is er ook een telefonisch spreekuur waar iedereen die vragen heeft terecht kan. Neem gerust een kijkje opwww.kindinscheidingzeeland.nl of neem contact op via info@kindinscheidingzeeland.nl of 088 07712 20.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden