Praat u mee over het wandelnetwerk Reimerswaal?


<p>Graspieper op knooppuntpaal, fotograaf: Andr&eacute; Hannewijk</p>

Graspieper op knooppuntpaal, fotograaf: André Hannewijk

(Foto: )

Praat u mee over het wandelnetwerk Reimerswaal?

Afgelopen jaren is bijna heel Zeeland van een wandelnetwerk voorzien door Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ), maar in de gemeente Reimerswaal ontbrak nog een wandelnetwerk. Door in Reimerswaal ook een netwerk aan te leggen, is Zeeland compleet.

De kernen Yerseke, Oostdijk, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde en Rilland worden van mooie wandelroutes voorzien en deze zullen uiteraard ook aansluiten op elkaar en op het bestaande wandelnetwerk zodat de lange-afstandswandelaars hun kilometers kunnen maken!

Ideeën en hulp nodig

SLZ is op zoek naar mensen die mee willen denken met de routestructuur en later ook mee willen helpen met de aanleg en onderhoud. Bewoners kennen de omgeving het beste en kunnen zo ook adviseren over de mooiste plekjes en interessante bezienswaardigheden. Dat maakt een wandelpad aantrekkelijk om te bewandelen.

Startbijeenkomst

Op woensdag 27 januari is er een startbijeenkomst in het gemeentehuis te Kruiningen. Iedereen is welkom, wel even aanmelden, want om coronaproof te kunnen zitten is het aantal aanmeldingen beperkt. De avond begint om 18.30 uur en duurt tot 20.30 uur. SLZ vertelt dan hoe dit project in elkaar steekt en welke bijdrage u zou kunnen leveren. Dat kan variëren van het meedenken over mooie routes in de buurt tot aan het daadwerkelijk aanleggen (ter zijner tijd) van het netwerk als vrijwilliger. Deze avond is vrijblijvend en voor iedereen die geïnteresseerd is.

Interesse?
Meld u voor woensdag 20 januari aan via info@landschapsbeheerzeeland.nl
Vermeld ook even een e-mailadres, want als de bijeenkomst niet door kunnen gaan vanwege veranderende corona maatregelen, dan volgt er een link waarmee u de bijeenkomt online kunt volgen.

Economische impuls 

Een wandelnetwerk biedt mogelijkheden om het gebied voor bewoners én toeristen te ontsluiten. Het geeft een impuls aan de gezondheid en recreatiebehoefte van bewoners en toeristen. Via het wandelnetwerk kan het landschappelijke en cultuurhistorische verhaal van het onderhavige gebied vorm krijgen en inzichtelijk worden gemaakt. Realisatie van het wandelnetwerk kan ook een economische impuls aan het gebied geven. Voor (mini)campings, boerderijwinkels, theetuinen, boomgaardterrassen enz. zijn wandelvoorzieningen in de directe omgeving immers van bijzondere waarde.

Samenwerking

Dit project wordt gesteund door de gemeente Reimerswaal, Provincie Zeeland via het Plattelands Ontwikkeling Programma (POP3) en Leader van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland

Stichting Landschapsbeheer Zeeland is een professionele organisatie die zich sinds 1982 richt op het beheer en ontwikkeling van het Zeeuwse cultuurlandschap op terreinen van derden. Hiervoor werkt SLZ met veel vrijwilligers en bewonersparticipanten. Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft een CBF Keurmerk en is door de belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). www.landschapsbeheerzeeland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden