'Kust' met Peter Slager en Maike Boerdam in Rilland


Maike Boerdam
Maike Boerdam (Foto: Lex de Meester)

'Kust' met Peter Slager en Maike Boerdam in Rilland

'Kust' met Maike Boerdam en Peter Slager, op dinsdag en woensdag 15 en 16 december 19.30 en 21.30 uur in Luctor et Emergo te Rilland. Kaarten via www.podiumreimerswaal.nl

Tijdens het alternatieve programma met kleinschalige voorstellingen van het Zeeland Nazomerfestival in September jl. was een schitterende productie te zien, gespeeld door Peter Slager en Maike Boerdam over de onverbrekelijke band met Zeeland. Geweldig dat Zeelandia heeft besloten deze voorstelling nog een aantal keren te spelen in de maand december.

Over landlust en diepgewortelde liefde. Keer op keer verlaat zij Zeeland omdat het haar benauwd en beperkt om na verloop van tijd dan de zee, de lucht, het land en ook de mensen te missen. Zij zwerft over de wereld, probeert elders te settelen maar andere luchten kunnen haar niet bekoren, andere zeeën haar niet verleiden.

Hier wordt haar kop weer op haar lijf gezet en staat zij weer met haar voeten in de klei. Daarom keert zij iedere keer weer terug, om Zeeland vervolgens weer te verlaten. Een haat-liefde verhouding over de geboortegrond die je niet los kan laten.

Maike Boerdam (Sluis) en Peter Slager (Dreischor) brengen een ode aan een diepgewortelde liefde voor Zeeland die voor iedereen die hier woont of ooit is geweest herkenbaar is. Een muziektheatervoorstelling over het spanningsveld tussen liefde en afkeer voor het Zeeuwse land, de wind, het water en haar bewoners aan de hand van liederen van Slager, onder andere van zijn album Silk. Een schitterende voorstelling. www.theaterzeelandia.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden