'Janis' van Productiehuis Zeelandia in Rilland


Beaudil Elzenga
Beaudil Elzenga (Foto: Lex De Meester)

'Janis' van Productiehuis Zeelandia in Rilland

‘JANIS’ van Productiehuis Zeelandia, gespeeld door BEAUDIL ELZENGA muzikale begeleiding Stijn Hoes e.a. Weer een bijzondere voorstelling van Productiehuis Zeelandia over JANIS JOPLIN. Vrijdag en zaterdag 11 en 12 december 19.30 en 21.30 uur. Er zijn alleen nog kaarten beschikbaar voor 12 december 21.30 uur. In Luctor et Emergo te Rilland.

‘JANIS’ is de eerste eigen muziektheatervoorstelling van Beaudil Elzenga, geïnspireerd op het leven en werk van de beroemde Amerikaanse zangeres Janis Joplin. Het is een intieme voorstelling over de zoektocht naar erkenning, het vluchten in verslaving en het leven van bed naar bed. ‘Whatever man. We are ugly but we have the music’, sprak de blueszangeres in de spiegel van haar hotelkamer terwijl ze een parel vocht wegsloeg van haar wang en glimlachend haar strot opentrok. Het is dat wegslaan en die strot die Beaudil Elzenga tot op het bot verlangen doet naar Janis. De vrouw, het meisje uit Texas, de legende, the Rose, the Queen, the Pearl. En vooral het hart en daardoor haar blues. Janis Joplin.

Ze werd gepest, won de wedstrijd van lelijkste jongen van de school, vluchtte naar de grootstad en ontdekte daar dankzij haar waanzinnige stem de mannen. En de vrouwen. Ze doopte zichzelf onder in drugs, drank, blues, seks en geweld en stierf op 27 jarige leeftijd aan een overdosis. Precies 50 jaar later brengt de 27-jarige Beaudil Elzenga een ode in woord en muziek aan haar: de jonge vrouw met butsen, kraters en krassen met wie Elzenga graag gevallen was. Beaudil Elzenga (uit Middelburg) studeerde in 2016 af aan de Toneelschool Amsterdam en speelde zij onder andere bij Toneelgroep de Appel. Met geweldige songs van Janis Joplin! www.theaterzeelandia.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden