Heemkundige Kring De Bevelanden bereidt zich voor op 2021


<p>&nbsp;Excursie van de Heemkundige Kring De Bevelanden in 2017 naar de slikken bij Rilland.</p>

 Excursie van de Heemkundige Kring De Bevelanden in 2017 naar de slikken bij Rilland.

(Foto: )

Heemkundige Kring De Bevelanden bereidt zich voor op 2021

De laatste lezing van de Heemkundige Kring De Bevelanden zou als een soort traditie in december worden gehouden over de archeologische vondsten van het afgelopen jaar. Door de coronapandemie kan dit niet doorgaan.

Net als voor veel andere verenigingen - en eigenlijk voor iedereen - zal 2020 een gedenkwaadig jaar worden. Veel activiteiten moesten worden afgelast of konden slechts doorgaan met een beperkt aantal mensen. Ook de Heemkundge Kring De Bevelanden kon het afgelopen jaar maar de helft van de geplande activiteiten laten doorgaan.

Lezingen en excursies moesten op het laatste moment worden gecanceld. Wat wel doorging was de verschijning van het historisch tijdschrift De Spuije, de historische rubrieken in de verschillende tijdschriften waaraan medewerking werd verleend en de publicatie van artikeltjes op de facebookpagina. Ook bleef de Heemkundige Kring vraagbaak voor tal van historische vragen, waaronder straatnaamsuggesties.

Inmiddels staan de eerste actviteiten voor 2021 al weer gepland. Op woensdag 20 januari is er in boekhandel De Koperen Tuin in Goes een lezing van Frans Dingemanse over de geschiedenis van het Zeeuwse paeremes. Op donderdag 11 februari is er een middaglezing van Ko Dek in Kaj Munk in Hansweert over de geschiedenis van dat dorp en het kanaal. Zaterdag 20 maart wordt een bezoek gebracht aan het Bevrijdingsmuseum te Nieuwdorp. En op vrijdag 16 april wordt in Amicitia te Kloetinge de jaarvergadering gehouden met een lezing van mr. dr. P.J. van Cruijningen over de Gouden Eeuw in Zeeland.

Alle activiteiten zijn afhankelijk van de coronamaatregelen. Er zal zeker nog sprake zijn van een maximum aantal bezoekers en iedereen dient zich vooraf op te geven per e-mail naar info@hkdebevelanden.nl

Alle activiteiten zijn voor iedereen gratis toegankelijk maar in deze bijzondere tijd hebben leden van de Heemkundige Kring De Bevelanden bij aanmelding voorrang. Lid worden kan voor 18 euro per jaar. Opgeven als lid kan op de website https://www.hkdebevelanden.nl/ook-lid-worden

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden