Provincie Zeeland stelt geld beschikbaar voor busvervoer


Foto: Steven Scholten

Provincie Zeeland stelt geld beschikbaar voor busvervoer

Vanwege het coronavirus is het gebruik van openbaar vervoer in Zeeland gedaald met ruim 40 procent ten opzichte van 2019. Om die reden lopen vervoersbedrijven fors inkomsten mis en zijn daarom genoodzaakt hun dienstregeling aan te passen. Als opdrachtgever van het Zeeuws openbaar vervoer vinden we het belangrijk dat er voldoende reismogelijkheden blijven bestaan. Daarom stelt de Provincie een bedrag van maximaal 456.108 euro beschikbaar aan Connexxion om het Zeeuwse busvervoer op peil te houden.

Net als de landelijke trend, is er ook in Zeeland derving van inkomsten door de sterke daling van het aantal reizigers. De Provincie heeft tijd genomen om in een proces met belanghebbenden te kijken hoe kosten verlaagd kunnen worden en tegelijkertijd het vervoersaanbod op peil kan worden gehouden. Op basis van de gesprekken met de Stichting Scholierenvervoer Zeeland, onderwijsinstellingen en gemeenten, heeft de Provincie besloten financiële ondersteuning te bieden aan Connexxion. Op die manier is het aantal aanpassingen binnen de nieuwe dienstregeling beperkt gebleven tot in totaal 2% minder ritten.

Met ingang van zondag 21 februari 2021 rijden de bussen van Connexxion in de regio Zeeland volgens een nieuwe dienstregeling. Op de website van Connexxion zijn de wijzigingen die dan ingaan te vinden. Ga daarvoor naar www.connexxion.nl/2021 en kies voor de regio Zeeland. Per 1 juli 2021 wordt opnieuw gekeken naar de dienstregeling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden