Kerstdiner voor Maatjes van Humanitas Zeeland thuisbezorgd


Foto:

Kerstdiner voor Maatjes van Humanitas Zeeland thuisbezorgd

Afgelopen jaren heeft het Maatjesproject van Humanitas Zeeland een kerstdiner georganiseerd voor hun vrijwilligers en deelnemers. Dit was met iedereen bij elkaar op een vaste locatie. Uiteraard kan het diner dit jaar niet op deze manier plaatsvinden

“We willen onze Maatjes toch een speciale avond met een feestelijk diner aanbieden. Allemaal op dezelfde datum, maar allemaal op een andere plek. Dus dit jaar gaan we het Kerstdiner thuisbezorgen! Op 14 december hebben de Maatjes afgesproken om samen te gaan eten. Bij de ene koppeling is dit bij de deelnemer thuis, bij de andere komt de deelnemer bij de vrijwilliger thuis.”

“Het Maatjesproject is populair en daardoor ook gegroeid. Dit jaar hebben we ruim 60 koppelingen. Niet iedereen eet mee, maar er moeten rond de 90 menu’s verzorgd en bezorgd worden. Ook dit jaar wordt het diner bereid door Ralph Wiessner en Maartje Kastelein van Brasserie BLVD in Vlissingen en Martijn van de Walle van de Visbar in Domburg. Zij hebben via hun vaste leveranciers diverse sponsors bereid gevonden om producten te leveren voor het diner.”

Maatjesproject

Met het Maatjesdiner wil Humanitas Zeeland de vrijwilligers van het Maatjesproject in het zonnetje zetten en tegelijkertijd aandacht vragen voor het project. Voor mensen met een licht verstandelijke beperking kan het moeilijk zijn om sociaal contact te maken met anderen en dit te onderhouden. Humanitas koppelt met het Maatjesproject vrijwilligers aan de deelnemers om samen leuke dingen te ondernemen: een stukje wandelen, fietsen, ergens iets drinken, naar de stad gaan of een spelletje doen.

Op dit moment zijn er in Zeeland 64 vrijwilligers actief bij het Maatjesproject van Humanitas op Walcheren, de Bevelanden en Schouwen-Duiveland. Helaas zijn er 43 mensen met een verstandelijke beperking die nog wachten op een Maatje.

Maatje zijn biedt de mogelijkheid tot een bijzondere en zinvolle ervaring. Het is eigenlijk heel eenvoudig om de wereld van een ander zoveel mooier te maken. Vrijwilligerswerk is waardevol! Naast een goede begeleiding biedt Humanitas Zeeland scholing, bijeenkomsten, onkostenvergoeding en een vrijwilligersverzekering.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Marianne Gillot via 06-1819 4363 of e-mail: maatjeshumanitas@gmail.com

Voor meer info kunt u terecht op de website van Humanitas Zeeland https://www.humanitas.nl/afdeling/zeeland/activiteiten/maatjes-project/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden