Adrz neemt ook in Goes aanmeldzuilen in gebruik


<p>Een gastvrouw biedt assistentie bij een aanmeldzuil, een archiefbeeld van elders in het land.</p>

Een gastvrouw biedt assistentie bij een aanmeldzuil, een archiefbeeld van elders in het land.

(Foto:)

Adrz neemt ook in Goes aanmeldzuilen in gebruik

Vanaf vandaag, dinsdag 1 december, gebruikt iedereen die in Adrz Goes komt voor een onderzoek, opname, behandeling of afspraak met een arts de aanmeldzuilen in de centrale hal. Hiervoor is een geldig identiteitsbewijs nodig. Kinderen onder de 12 jaar die geen geldig identiteitsbewijs bij zich hebben, kunnen aangemeld worden via de receptie. Bezoekers voor patiënten in de kliniek of voor medewerkers kunnen zich eveneens bij de receptie melden.

Met de introductie van de drie aanmeldzuilen in Goes, zet Adrz een mooie stap in het verder verbeteren van de patiëntenstromen in het ziekenhuis. Facilitair manager Renske van Ewijk: “Door de introductie van de aanmeldzuilen in Goes, kunnen we ervoor zorgen dat patiënten gemakkelijker hun weg door het ziekenhuis kunnen vinden. Daarnaast moeten de zuilen ervoor zorgen dat er geen onnodige opstoppingen zijn in de centrale hal. Dat is, zeker in deze tijd, niet gewenst.”

Na het aanmelden, ontvangt de patiënt een ticket met daarop het routenummer, looproute en de tijd van de afspraak. Dat maakt ‘zoeken’ naar de juiste polikliniek of afdeling gemakkelijker. Renske van Ewijk: “We beseffen ons dat voor sommige doelgroepen een aanmeldzuil als een soort digitale drempel wordt gezien. Hier is een dankbare taak weggelegd voor onze vrijwilligers. Zij kunnen mensen die het lastig vinden, bijstaan en op weg helpen. Juist voor die mensen is het weer fijn dat ze nu een ticket ontvangen met de bestemming voor hun afspraak.” 

Adrz maakt in Goes gebruik van andere zuilen dan in Vlissingen. De zuilen in Goes zijn afkomstig van dezelfde leverancier als de patiëntendossiers. “We hebben in Goes gekozen voor aanmeldzuilen van onze leverancier Chipsoft. Omdat het systeem waarin we alle patiëntgegevens opslaan, ook van hen is, bieden de aanmeldzuilen tal van mogelijkheden. We starten nu met de basis: het aangeven van de route van de afspraak. Op termijn kunnen we, op basis van onze wensen, wellicht de functies van de zuilen verder uitbreiden.”

Het reguleren van patiëntenstromen is, zeker in deze tijd, een belangrijk thema voor Adrz. Het ziekenhuis vraagt daarom iedereen die bij een van de locaties komt nog steeds om zich te houden aan de algemene richtlijnen: draag een mondneusmasker, houd 1,5 meter afstand, desinfecteer uw handen en hoest en nies in uw elleboog. Daarnaast vraagt het ziekenhuis om zoveel mogelijk zonder begeleiding, als dat medisch gezien mogelijk is, naar de locaties te komen en de regels rondom bezoek en bezoektijden te respecteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden