Amnesty International houdt Write for Rights schrijfactie


Foto:

Amnesty International houdt Write for Rights schrijfactie

Rond 10 december, de Internationale dag van de Rechten van de Mens, worden wereldwijd miljoenen brieven geschreven naar presidenten, ministers en koningenZe vragen om gerechtigheid voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten om hun mening, die gemarteld worden om wat ze geloven.

Doe mee met ’s werelds grootste mensenrechtenevent en verander vandaag nog een leven. Tijdens de Write for Rights/schrijfactie tegen onrecht, schrijven mensen brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten. Dit jaar komt Amnesty onder andere in actie voor Paing Phyo Min uit Myanmar. Hij is veroordeeld tot zes jaar cel omdat hij een gedicht schreef over het leger. Bizar! Paing Phyo Min is een studentenleider en lid van een poëziegroep. De groep werd gearresteerd na hun comedy optreden, verkleed als soldaten maakten ze grappen over het leger. Ook komt Amnesty in actie voor biologiestudenten Melike Balkan en Özgür Gür uit Turkije. Zij sloten zich aan bij een solidariteitsgroep voor lhbti’ers en tijdens een vreedzame actie gebruikten agenten buitensporig geweld en werden veel studenten gearresteerd. Melike en Özgür kunnen 3 jaar celstraf krijgen voor hun LHBTI-activisme. Help mee om alle aanklachten tegen hen te laten vallen. 

Schrijven tijdens corona 

De afgelopen jaren waren de schrijfacties in het Lunchcafé Stadhuis in Goes. Dit jaar schrijven we gewoon thuis, dat biedt de gelegenheid om zelf te bepalen op welk moment je wilt schrijven! Je kunt de brieven via de website www.amnesty.nl/write-for-rights aanvragen of ondertekenen, maar ook schrijfpakketten ophalen bij onderstaande adressen.

Ivm de RIVM richtlijnen Corona heeft Amnesty voor alle deelnemers persoonlijke schrijfpakketten samengesteld met informatie over de 10 mensen voor wie we schrijven, voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal. De brieven kunnen geretourneerd worden aan het hoofdkantoor in Amsterdam. De schrijfpakketten zijn vanaf 3 december af te halen bij Bibliotheek Goes, Oostwal 34, Boekhandel de Koperen Tuin, Keizersdijk 16, Wereldwinkel, Waterstraat 1. Of stuur een mail naar Werkgroep Amnesty Goes, inepaauwe@gmail.com of mitchelltiber@gmail.com om het pakket op te halen of thuis te laten bezorgen.

“Omdat we de inspirerende sfeer van het samen schrijven moeten missen houden we, in samenwerking met werkgroep Walcheren en Zeeuws Vlaanderen, ook een digitale bijeenkomst via ZOOM op Donderdag 10 december van 19.00 tot 20.30 uur. Je kunt je hiervoor aanmelden per mail: zeelandschrijft@gmail.com. Je krijgt dan een uitnodiging met link om mee te doen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden